sandy-web

Sandy Hott kan skilte med niendeplass fra mellomdistansen i Japan-VM for fem år siden. I år drømmer hun om å gjenta den bedriften. Med det offensive mottoet, ”no fear, no excuses, no regrets” i bagasjen vender hun nesa mot Trondheim i slutten av uka.

Under Sørlandsgaloppen i Kristiansand i 1996 var den unge lovende Tromøy-karen, Holger Hott Johansen, målbevisst både i og utenfor o-løypa.

Med like stor selvtillit som i o-drakta dro han ned til o-campen på Søgne gamle prestegård, med litt ekstra deodorant under armhulene, og stilte seg tilsynelatende tilfeldig ved siden av den kanadiske skjønnheten Alexandra Christine Smith ved resultattavlen.

Om det var Holgers sjarmerende ytre eller hans selvskryt om den fantastiske sisteetappen under Tiomila i Enköping samme vår, hvor han, etter å ha fintet ut Mats Haldin på nest siste post, kunne løpe sitt IFK Lidingö inn til andreplass, som ble avgjørende for at de to ble et par skal være usagt.

Årene har gått, Alexandra Christine Smith er blitt til Sandy Hott, med en niendeplass fra mellomdistansen under VM i Japan i 2005 og en sjetteplass fra NM mellomdistanse samme år som sine fremste prestasjoner i orienteringssammenheng.

I år drar Sandy til hjemme-VM i Trondheim med Holger og de to sønnene Aksel og Kapser som de største supporterne og støttespillerne.

Til tross for at ektemann, Holger, er i Sveits på ”glemme VM samling”, med Baptiste Rollier, har Sandy tatt seg tid til å svare på noen kjappe spørsmål.

Hvilke distanser løper du under VM?

- Mellom og stafett

Hva er nøkkelen for å lykkes under VM i Trondheim?

- Petter Thoresen har sagt at det er "krutt i fotan og is i hauet", og jeg tror jo på alt han sier.

Hva er din målsetning?

- Når jeg bestemte meg for å satse mot dette VM drømte jeg om å gjenta topp-10 plasseringen fra VM i Japan.  Siden har det vist seg at minstemannen hos oss (Kasper snart 1 år red. anm.) antakelig er verdens dårligste til å sove, så målsetningen har måttet justeres deretter.  (Heldigvis er han også verdens søteste, så alt må jo tilgis.)

- Målsetningen nå er å løpe gode tekniske løp, og få ut det jeg er god for fysisk på dagen.  Resultatet blir avhengig av hvor mye jeg får sovet inn mot VM.

Hva er det som gjør at du vil med å oppnå din målsetning?

- Fokusere på arbeidsoppgaver og tenke offensivt selv om forberedelsene ikke har vært optimale.

Hva gjør du de siste dagene før mesterskapet?

- Skal få med meg en siste høyøkt samt model event.  Ellers er det å prøve å sove mest mulig og samle overskudd.