km-gull-h13-16

KOK-løperne viste i dag til gangs at de har den bredeste troppen i kretsen, og fylte pallen i tre av KM-klassene, under KM stafett.

I dame- og herreklassen var intensjonen under dagens KM-stafett å mønstre henholdsvis tre og fem jevne lag.

Dermed var favorittstempelet i herreklassen overlatt til Øvrebø og Vinbjart, med VM-løper Hans Gunnar Omdal på sisteetappe.

Etter “brikkeavlesing” på førsteetappe kunne en dessverre konstatere at Øvrebø og Vinbjarts løper manglet en stempling.

Derfra og til mål handlet det om KOK, og allerede til første veksling hadde Eirik Svensen, Isak Bergman, Audun Bjerkreim Nilsen og Finn Terje Uberg lagt lista ved å være de fire kjappeste.

Etter hvert jobbet også det femte KOK-laget seg oppover, og med tre etapper unnagjort i Åsulv Stormoens tøffe løyper var det fem KOK-lag på toppen.

Andreoppstillingen, med Eirik Svensen, Ivar Haugen og Mikal Larsen, var best, fulgt av trioen Finn Terje Uberg, Magnus Johansson og Andreas Vangstad. Bronsemedaljene gikk til Nicholas Morgan, Arne Bujordet og Ivo Danailov.

mikal-km-stafett

Om ikke historien var den samme i dameklassen, så var i hvert fall resultatet det. De tre KOK-lagene la beslag på de tre pallplassene.

Allerede på førsteetappe hadde duoen Lina Persson og Anneke Hald Bjørgum tilrevet seg en luke til de øvrige lagene, med Persson noen sekunder foran Hald Bjørgum.

På de to neste etappene jobbet imidlertid Hald Bjørgums lagvenninner, Silje Kristiansen og Sunniva Morgan, opp i teten, og trioen Hald Bjørgum, Kristiansen og Morgan kunne defilere over mål som KM-vinnere.

Snaut tre minutter seinere kunne yngste blad Hald Bjørgum, Benedicte, løpe sitt lag inn til sølv. Foruten allerede nevnte Benedicte besto dette laget av Lina Persson, på første etappe, og Stine Bujordet.

Bronsen gikk til trioen Annika Olsen, Torunn Birkenes og Una Glende Janson.

KM-gull-stafett-D17

I ungdomsklassen for herrer var KOK like ubeskjeden som i de to seniorklassene. Førstelaget, med Morten Jørgensen, Bjørnar Kregnes og Morten Bujordet, var først i mål, etter en tett duell med Vegårshei, fra nabofylket.

Begge de nevnte lagene fikk med seg KM-gull hjem, for henholdsvis Vest-Agder og Aust-Agder. Da ble det sølvmedaljer til KOKs Matias Hanisch, Johannes Timenes og Torkel Reinhartsen, selv om de var tredje lag i mål. Trioen Gaute Friestad, Henrik Brazel og Vetle Reinhartsen kunne ta plass på det nederste trinnet på seierspallen.

pallen-km-stafett-h13-16

I veteranklassen for herrer (H 150) ble den unge lovende KOK-trioen Jan Blandkjenn, John Hansen og Dag Moe et lite nummer for små mot SSOK, som vant.

pallen-km-stafett-d17

Etter fire KM-øvelser på seks dager er uansett Morten Bujordet en av de store vinnerne. Han har komplettert sin allerede velfylte premiesamling med fire nye blankpussete KM-gull. Da kan han trygt ta steget opp i juniorklassen til neste år.

pallen-km-stafett-h17

Resultater:

http://www.vaok.net/terminliste_files/results/km_stafett2692010/stafres/index.htm