- Jeg er stort sett fornøyd o-teknisk, og har gjort lite feil sier Brage Takle etter VM debuten.

Likevel var det et veivalg til 17. post som sendte meg ut av medaljekampen, og det er jo litt kjipt sier Brage videre. Sprintorientering er jo ofte en sekundstrid, og til slutt var Brage 21 sekunder fra bronsemedaljen. Litt sykdom i oppkjøringen til VM gjorde nok at Brage også tapte litt på løpingen mot slutten.

Brage jrVM 22 NOF

Brage Takle etter en god junior-VM debut med 9. plass. Foto Norges Orienteringsforbund

Brage kan fortelle at løypa var krevende å gjennomføre godt, men at veivalgene var stort sett enkle å ta ut. Junior-VM går i nordøst i Portugal. Det er hetebølge og svært varmt for tiden, gradestokken viser 38-40 grader, men Brage mente ikke varmen preget løpingen hans.

Brage jrVM 22 løper NOF

Brage Takle gir alt de siste meterne. Foto Norges Orienteringsforbund

Dessverre har arrangementet blitt preget av skogbrannene som herjer i Portugal. Det er innført forbud mot ferdsel i skogen og dermed er skogsdistansene foreløpig utsatt. Arrangørene har på kort tid klart å endre programmet til en sprint stafett, etter samme modell som i senior-VM med to jenter og to gutter på laget. Her løp Brage en meget god 3. etappe for Norges 2. lag, men laget ble dessverre disket. Norges 1. lag vant forøvrig denne første sprintstafetten i junior-VM.

Fredag skal det arrangeres en ny sprint stafett, men den blir ikke tellende i junior-VM. Her er det tre gutter på laget, de norske lagene er ikke offentliggjort ennå, men vi håper at Brage løper på Norges 1. lag som helt klart vil være blant favorittene.

Brage kan se tilbake på en meget god VM debut, han er 19 år og har ennå ett år igjen i juniorklassen. Vi er sikre på at Brage tar med seg erfaringene fra Portugal som motivasjon videre denne sesongen – det er mulig at skogsdistansene blir avviklet i november –  og ikke minst i forberedelsene til junior-VM neste sesong!

Fædrelandsvennen har også intervjuet Brage og skrevet en fin artikkel.

Arrangørens hjemmeside med resultater