Det er tegn til vår i lufta og snart er det påske, så da passer det bra at 2022 utgaven av Bytrimmen er klar! 80 poster fordelt på 4 fine nærmiljøer i Kristiansand venter på besøk!

Hva?
Bytrimmen er et gratis lavterskel mosjonstilbud. Her er det ingen skog å gå seg vill i, postene er flyttet inn i urbane nærmiljø og parker – ingen går seg vill i Kvadraturen eller på Møvig! Bytrimmen er enkel postjakt, det kreves ingen forkunnskaper om kart og kompass.

Oblat

Oblatene som markerer postene er merket med postnr, postkode og QR-kode.

Hvordan?
Kartet finner du som vedlegg i saken og kan skrives ut, eller du kan laste ned appen Turorientering og bruke kartet på mobilen. På kartet står det beskrevet hva posten henger på som stolpe/tre/hushjørne el.  Postene er markert med en ca. 8 cm stor oblat. På oblaten er det en QR-kode og en postkode. Via QR-koden registreres postbesøket i appen eller man kan taste koden inn på turorientering.no/bytrimmen. Er du i tvil om veien til posten, kan du skru på funksjonen «vis posisjonen din» i appen så ser du hvor du er i forhold til postene!

Vis posisjon

I appen viser funksjonen "Vis posisjonen din" hvor du er med blå ring. 

Hvem?
Bytrimmen er for alle uansett alder eller fysisk form. Postene kan tas til fots, med sykkel, med rullestol eller trillende på barnevogn – så her er det bare å sette i gang!

Hvor?
Bytrimmen er i år fordelt på disse fire flotte områdene i Kristiansand:

  • Lund/Kristiansand Museum
  • Kvadraturen
  • Tinnheia
  • Møvig

Det er 20 poster i hvert område – benytt anledningen til å ta en tur ett sted du aldri har vært før! Postene står ute fra 1. april til 30. november. 

Møvig1 DH

En av postene på Møvig, her blir det fint å bade etterhvert! Foto Dagfinn Haarr

Prestebekken benk

Kanskje ikke alle som vet om denne fine plassen like ved posten ved Prestebekken! Foto Ingvild Mulen

Les mer på Bytrimmen i Kristiansand sin side på Turorientering.no

Lyst til å prøver mer orientering?
Gav Bytrimmen mersmak - og du har lyst til å prøve mer orientering? Da er Baneheitrimmen eller Skautrimmen gode alternativer. Her er det litt lenger mellom postene og postene ligger litt vekk fra sti. Disse postene er ikke tilgjengelige med barnevogn/rullestol.

Les mer om Baneheitrimmen og Skautrimmen på Turorientering.no

Også i 2022 samarbeider vi med Oddersjaa om Bytrimmen! Oddersjaa tilbyr også turorientering

God grønn tur!

Brosjyrene vil også være tilgjengelige hos Turistforeningen i Gyldenløvesgate, Løplabbet i Tollbodgata, Intersport i Skippergata, Vågsbygd sport i Vågsbygd senter, Turistinformasjonen i Byhallen og Kristiansand museum i Vigeveien.