NM-uka ble i år arrangert i Bodø, med mellomdistanse rett ved Saltstraumen og stafett og langdistanse i Fauske. Det flotte nordlandsterrenget gav krevende utfordringer og spennende løyper. Til sammen 10 løpere fra KOK stilte til start på langdistansen, og til slutt ble det hele 5 topp ti plasseringer. Beste var Dag Blandkjenn med 7. plass i eldste juniorklasse.

Seniorløperne måtte fredag ut i kvalifisering for å kunne løpe finale på lørdagen. Fem av seks løpere kom seg videre til finale i det som var veldig jevne heat med små marginer om hvem som kom videre.

Lørdagens mellomdistanse finale ble en stor gledesdag! Marianne Andersen viste solid orientering hele veien og vant med klar margin foran Heidi Østlid Bagstevold og Anne M Hausken Nordberg. Årets mellomdistanse var disiplinen kongepokalen ble delt ut i. For Marianne har det dermed blitt full uttelling på de to NM distansene hun har deltatt på så langt i år. For de fleste av gutta ble terrenget på Straumøya litt for krevende teknisk, og beste plassering var Sebastian Daland og Bodø-gutten Håvard Irgens med begge 11.plass i juniorklassene. Gaute Friestad løp også meget godt i seniorklassen og endte på en flott 21.plass.


Optimismen var stor foran stafetten etter flere gode prestasjoner i løpet av NM-uka. Dag Blandkjenn løp 1. etappe på 1.laget og gjorde en god etappe. Likevel var det Ståle Gjelsten som vekslet først av KOK-lagene. På andre og tredje etappe løp Gaute Friestad og Hans Gunnar Omdal. Det ble en tett og spennende kamp om topplasseringene. Halden og Frol fikk en solid luke og kunne til slutt kontrollere inn gull og sølv, men helt inn mot de siste postene var KOK 1 og KOK 2 med i kampen om bronse. Det ble til slutt en sjuende plass på 1. laget og niende plass på 2. laget. Et bevis på den gode bredden blant eliteløperne i KOK. Marianne Andersen viste også igjen form med å løpe damelaget inn i tet med over ett minutt forsprang på Halden etter første etappe. Dessverre var ikke det nok dameløpere til å fullføre stafetten. For mer bilder og resultater sjekk ut arrangørens hjemmeside: https://onm2016.wordpress.com/

Etter en vellykket NM-uke ser vi allerede fram til NM natt og jr.NM stafett om to uker i Stavanger. Neste år går NM-uka i Halden.