Gleden var stor da vi fikk denne summen fra Gjensidigestiftelsen, til «urban» utgave av turorientering! Skikkelig julegave på forskudd sier leder Tor Omdal.

Målet med tiltaket er at dette skal være et supplement til Skautrimmen og forhåpentligvis gjøre at enda flere får interesse for orientering! Dessuten er det et mål at opplegget også skal kunne benyttes skoler i de områdene hvor det blir utplassert poster.

Opplegget vil bli laget i nært samarbeid med tur-o komiteen, så man ikke skaper konkurranse mellom de to tilbudene.

I søknaden som ble sendt tidligere i år er prosjektet beskrevet slik:

Kristiansand Orienteringsklubb ønsker å starte opp et nytt tiltak – Stolpejakten. Stolpejakten går ut på å finne stolper (eller poster) som er satt ut i et område/nærmiljø. Stolpejakten kan beskrives som en moderne og «urban» utgave av den tradisjonelle turorienteringen, eller som skattejakt. Formålet er å få folk ut på tur.

Stolpene markeres på et kart. Kartet skal finnes både som et fysisk kart (som distribueres/kan skrives ut) og som en elektronisk versjon integrert i en app. Stolpene markeres med ulik vanskelighetsgrad vha. fargekoder. Deltakerne kan registrere postene de har vært på via app, nettportal eller manuelt på kartet. Det er et gratistilbud. Tilbudet retter seg mot ulike aldersgrupper og ferdighetsnivåer.

Vi er totalt tildelt kr 130 000 fordelt på to utbetalinger a kr 65 000.

Tusen takk til Gjensidigestiftelsen som tydeligvis likte tiltaket vårt, og gav oss tildelingen!