Fra venstre: Hans Gunnar Omdal, Eirik M Svensen og Ståle Gjelsten   
Vinterens vakreste o-eventyr står det i innbydelsen til TV-Cupen. En  nattorienteringskarusell på vinterstid som trekker både eliteløpere, ungdommer og mosjonister. Thorbjørn Værp (TV) har vært primus motor for arrangementet i snart 10 år. Foruten varierte og gode løyper har han alltid servert varm suppe, og diskusjonene rundt veivalg og (u)sannsynlige tidstap går høylytt mens suppen varmer godt vinterstid.

Denne onsdagskvelden 7.januar kl.18.00 startet 30 løpere fra Vatnestrøm skole. Ikke uventet var det landslagsløper Hans Gunnar Omdal som trakk det lengste strået i den 7 km lange løypa. Sølvvinner ble Eirik Martens Svensen med den nyinnmeldte KOK løperen Ståle Gjelsten på tredje plass. I den noe kortere løypa på 4 km var det også en landslagsløper øverst. Marianne Andersen fra Konnerud IL vant foran Åsulv B Stormoen og unggutten David Runde.
Vi tok en liten prat med Hans Gunnar etter løpet:
Hans Gunnar Omdal
Hans Gunnar Omdal

Hei Hans Gunnar, hva får en langdistanse o-løper av internasjonalt kaliber til å stille på nattorientering i Vatnestrøm den 7.januar?

- Jo, selv om jeg er godt kjent i deler av terrenget, blir det alltid utfordrende på natten, nattorientering er en flott måte å trene orienteringsteknikk på. Det er også kort reisevei hjemmefra, så det er praktisk når jeg allerede har hatt en lengre økt tidligere i dag på Naspevarden.
Var du fornøyd med dagens løp?
Første tredjedel av løpet ble det for mye bom, kanskje 3 minutter. Var litt ute av fokus og siden jeg ikke trener spesifikt på nattorientering tok det litt tid å komme inn i rytmen. Siste to tredjedeler av løypen gikk bra, så totalt sett er jeg greit fornøyd med løpet -det var jo rimelig sterkt felt, og det er alltid moro å vinne.
Hva er dine mål for 2015 sesongen?
Første målet er å springe et skikkelig godt løp på VM langdistanse. Jeg er ikke så opptatt av resultatet, men med et godt løp vet jeg at jeg er topp ti og da er ikke vegen langt opp til pallen. Det andre store målet mitt er å vinne NM Gull med Kristiansand OK. Det har vært stang ut de siste to årene, men i år satser jeg på at vi tar gullet hjem til Kristiansand, avslutter den sindige orienteringsløperen fra Iveland.
 
Fullstendig resultatliste kommer her
Neste løp i vinterens TV cup blir onsdag om to uker med samling i Ravnedalen. Innbydelse og påmelding på eventor.