martin-1

Kristiansand OK forsterker med Daniel Hubmanns lillebror, Martin.

Verdens beste o-løper de siste sesongene, Daniel Hubmann, har løpt for Kristiansand OK i snart tre sesonger. Fra og med neste sesong får han selskap av sin lillebror, Martin, som vil gå inn og forsterke løpergruppen i Sørlandsklubben.

Leder i Elitestyret i Kristiansand OK, Morten Hulløen, har vært med å jobbe frem avtalen med den talentfulle førsteårsenioren.

-  Det er svært positivt at Martin finner det attraktivt å løpe for Kristiansand OK fremover. Dette viser at klubben har et godt "produkt" å tilby løpere som vil satse. Martin er allerede på et høyt nivå, og ønsker å utvikle seg videre, sier han fornøyd.

Fornøyd er også Martins landsmann, Kristiansand OKs trener Pascal Vieser, som med dette har fått med seg en av alpelandets største orienteringstalenter på klubblaget.

- Martin (Hubmann) kan beskrives som en uslipt diamant. Han har meget høyt potensial, noe han har bevist med sine resultater i juniorklassen. Men han har en vei å gå for å nå den absolutte toppen i seniorklassen, sier Vieser, om unggutten som kan skilte med totalt fire medaljer fra junior-VM.

martin-2

I sin første seniorsesong har Martin, som tidligere representerte Hagaby GoIF i Sverige, fått med seg en femteplass under mellomdistanse i det sveitsiske mesterskapet, samt en 13. plass på samme distanse under Militært VM på Kongsberg.

Skal vi tro Vieser har han mer inne.

- Han har en del å gå på treningsmessig. Samtidig er det gunstig for ham å få mer erfaring i Skandinavisk terreng. Han vil definitivt ha godt av noen samlinger i Kristiansand. Dette vil også være bra for resten av løpergruppen, sier Kristiansand OKs trener.

Navnet Hubmann fører unektelig noe forventningspress med seg, men Vieser maner til tålmodighet med den yngste av gutta.

- Daniel (Hubmann) var allerede en av verdens beste o-løpere da han kom til Kristiansand OK, for snart tre år siden. Martin (Hubmann) er på vei mot toppen og vi håper at han vil ta store steg de neste par årene, men vi må gi ham tid til å utvikle seg.

Likevel er det liten tvil om at Martin vil bidra positivt allerede i sin første sesong i karakteristiske KOK-drakta.

- Han vil selvfølgelig legge press på de mer etablerte løperne med tanke på de store stafettene, og Martin vil også komplettere løpergruppen slik at vi får en god miks av unge sultne løpere med stort potensial og eldre løpere med mye erfaring. Det er viktig for en klubb som ønsker å lykkes, avslutter Vieser.