trening14.01_11

Alvestads løype var full av utfordringer.

Dagens første økt, moment-o i Sørmarka utenfor Stavanger, var designet av Stig Alvestad. Mannen som for alvor ble kjent i o-Norge da han, sammen med allestedsnærværende Øystein Kvaal Østerbø og Anders Fougner vant junior-NM stafett i nettopp Rogaland i 1998.

Wing OKs tremannslag, med tre 17-åringer, var den store overraskelsen da de den gang satt på plass storfavorittene Skien OK, med Anders Nordberg som lagkaptein. Bækkelaget SKs, med Jørgen Rostrup på sisteetappe, måtte ta til takke med sølvmedalje bak overraskelsen fra Bartebyen i 1998.

Den gang var Kringleli arena. I formiddag hadde Alvestad boltret seg på Sørmarka-kartet. Dette kom KOK-elites løpere til gode.

Med postplukk opp til Ullanhaugtårnet, retningsløping og korridor spilte Alvestad på alle strengene på sin stradivarius som løypelegger.

Dessverre var det drøyt to uker for seint til å bli med i kampen om årets løype 2010 på www.worldofo.com, men samtlige KOK-løpere kommer sannsynligvis til å nominere Alvestads løype om nettstedet følger opp med en 2011-utgave av konkurransen.

- Dette er akkurat det løperne trenger, sier KOK-elite trener Ivar Haugen i en kommentar til seg selv etter økten.

Haugens elever orienterte trygt, med utgangspunkt fra samme parkeringsplass som David Toska, og hans medsammensvorne, satte fyr på ransbilene etter NOKAS-ranet.

raadyr_14.01

Likevel må det kunne sies at rådyrene i Sørmarka var tammere enn vårkåte o-løpere på barmark. Til og med Eirik Svensen var så hissig at han ble lokket ut av korridoren ved et tilfelle.

- Jeg merker at gutta er klar for fellesstarten vi skal ha i kveld, kommenterer Haugen.

Hva er målet i kveld?

- KOK skal alltid dominere, svarer Haugen med et smil, før han blir alvorlig og legger til:

- Pascal Vieser innførte et begrep om at løperne til enhver til skal “be your own master”. Det kommer fortsatt til å ligge forankret hos oss. I kveld kommer dette til å stå i høysetet.

Så gjenstår det å se om KOKs beste menn klarer å distansere de lokale rogalendingene i Tom Furlands 7,3 kilometer lange nattløype.

Fellesstarten går klokken 18.00.…….

raadyr_14.01_02