14.01.11_02

Seks mann, seks økter, seks artikler. Den tredje i rekken har sitt opphav i nattfellesstart i o-sportens svar på golfsportens St.Adrews, Njåskogen, Sørvestnorges glatteste terreng. Her skulle KOKerne få testet løpssteget og vise de lokale løperne hvordan KOK jakken ser ut bakfra. Sånn skulle det ikke gå.

Løypelegger hadde laget en krevende løype med gafling, både kortstrekk og lengre veivalgsstrekk, og en rekke retningsforandringer. På startstreken stod seks KOK løpere og like mange lokale o-helter.

- Det er som å løpe inne i en idrettshall, sa løypelegger om terrenget, før start.

Den åpne skogen med lett bølgedekupering var en oase for snømettede sørlandinger. Bunnen var dekket av fin mose som ble knottet vekk av Mads i tet. Sommerfuglen skilte og Mads og Eirik kruste videre komfortabelt i tet. To min bak fulgte femmerbanden med Morten B, Ivar H og tre lokale helter.

Eirik og Mads byttet på å dra. Den komfortable ledelsen gikk tydeligvis til hodet på kok gutta, for de byttet også på å rote den bort.

- Slarvit, var Mads kommentar til orienteringa på slutten.

Etter en større bom, der i allefall de to i tet mente kartet måtte ta sin del av æren, var forspranget oppspist.

- Jævla shit at dom andre kom i fatt, var Mads replikk.

Ola Magnus Laugaland og Erik Lima smatt forbi, og klare å holde unna. Mads og Eirik to tredje og fjerdeplassen i firerspurten. Morten Bujordet to en fin femteplass foran Sigurd Risa Oftedal.

Vi kom med forventninger om å ta hjem seieren, men ble satt på plass i vinterens første nattløp på barmark.

I morra er det nye muligheter. Verdensmester Big Jon har langt løypa. Da må KOKerne vise et av sine største forbilder at vi kan orientere.