10mila

Påskesamling i Sverige i jakten på en ny Tiomilaseier.

Lørdag ankom den mannsterke KOK-gjengen Borensberg-området, med ett mål for øyet, Tiomila i naboskogene 5. – 6. mai.

De fire mest treningssugne rakk å kjenne litt på den svenske natteluften allerede samme kveld, i tillegg til å agere som forstyrrende elementer under Haldens Tio-testløp, fikk de erfare at «kompis med kompassen» er en nyttig devise å ha som rettesnor i det stedvis diffuse terrenget.

Søndag var det alle mann alle, og drøyt 20 menn og kvinner i de fine KOK-fargene fra tidlig morgen til sein kveld.

Tre økter ble klemt inn, det inkluderer tsjekkisk styrketrening i regi av Milos. Her bør det legges til at det er enkelte ting som tyder på at plankene i både Agder, Sveits og Tsjekkia leveres med bøy.

Nok om det, og mer om annet.

Skal en vinne Tiomila, som KOK faktisk skal, må en først av alt velge de riktige løperne til oppgaven.

For å danne seg et ørlite bilde av hvem som finner frem med hodelykt på dårlige svenske kart, var det mandag tid for første testløp.

11 – 12 kilometer individuell nattorientering er ikke noe for smågutter, mørkredde eller folk med «nattcupmage». Som alltid når lengdene på nattløypene blir lange, var det flust av personer i de nevnte kategoriene.

Men det var også løpere som viste både kapasitet og klasse.

Det var ingen overraskelse at Baptiste skulle ta hjem seieren. Bak ham på pallen kom natt-toget med Eirik og Holger. Mats var også en del av dette natt-toget, hvor de nevnte vekslet på jobben som lokfører under reisens gang.

Morten og Martin fikk kjenne på natt-togets damp under reisens gang, men hadde ikke løst passasjererbillett helt til endestasjonen, eller målstempling som det heter i orienteringsterminologien, dermed fikk de ta seg til mål for egen maskin.

Når Tiomila kommer har KOK intensjoner om å være med helt til siste slutt. For å være best mulig rustet til nettopp det, fortsetter Tiomilasamlingen frem til og med fredag.

Neste mulighet til å vise seg frem for UK, og eventuelt andre interesserte, blir under tomannsstafetten, Svartnatta på torsdag.

Deretter blir det å ligge med beina høyt til Norwegian Spring, da er det igjen tid for å bruse med sine «påfuglfjær» for å vise seg frem for UK i kamp om de høythengende plassene på Tiomilalaget.

Men som en tidligere KOK-løper, og stafettstjerne, så korrekt uttrykte: « Det er aldri feil å løpe bra.»

For egen regning kan vi legge til: «Jo oftere du gjør det, desto bedre er det.»

Under Tiomila, første helgen i mai, får vi se om KOK er god nok til å leve opp til målet om å være verdens beste o-klubb.

For som en herværende klubbkamerat så kjekt sa: "Vi skal vinne Tio, det er lenge «Sio»"!