DH_800x450-470

Vår fotrappe, munnrappe og alltid like muntre Milos Nykodým er tatt ut på Tsjekkias EM-lag.


Etter at det tsjekkiske landslaget gjennomførte tre testløp i Sveits forrige helg har Milos Nykodým gjort seg fortjent til en plass på Tsjekkias EM-lag.

En lysende juniorkarriere, med blant annet medalje fra junior-VM i Italia i 2009, til tross, Milos ble stående uten mesterskapsrepresentasjon i sin første seniorsesong i fjor.

Riktignok fikk han luftet landslagsdrakten under verdenscuprunden på hjemmebane i tsjekkiske Liberec. Det resulterte i trist sorti, for en glad gutt. (Brutt løp pga skade.) Men nå har en treningsvinter i Sørlandets hovedstad, midt i beltespennen av Bibelbeltet, gjort at han er med i «hetluften» fra starten av den internasjonale sesongen.

Milos har for det meste tatt til seg av det trener, Slava, har forkynt i treningshverdagen, og da var han med ett en av de store gutta i Radek Novotnys tsjekkiske landslag..

Solide testløp på 3 000 meter, sprint og langdistanse var det som skulle til for å overbevise nevnte Novotny, og slå seg inn på det 7-manns store herrelaget til tsjekkerne for EM.

Med andre ord må Milos sette bort respekt og vaskeutstyr når Daniel Hubmann og resten av verdenseliten kommer med sponsorbilene sine til EM i Falun og Borlänge i mai.

Men før den tid er det mye moro, og mange poster, bokstavelig talt, på programmet.

NM-natt og Tiomila er konkurranser hvor den fremadstormende tsjekkeren fra Brno har intensjoner om å markere seg og KOK-drakten.

P.S. Det er ennå uklart om Milos får dispensasjon fra 17. mai toget for deltakelse i EM.

Om disse formalia går i orden vil den alltid like blide unggutten kunne gå i fotsporene til sine landsmenn Tomas Prokes, Rudolf Ropek, Libor Ztrakevesly og Michael Smola i jakten på edelt metall i internasjonal sammenheng.

Hele uttaket se: her