IMG_8512-470

Martin vant gull og Daniel forlot mesterskapet på båre.

Dagens EM-stafett fra Lugnet skistadion i Falun fikk en trist utgang for en av verdens beste o-løpere, KOKs Daniel Hubmann.

Det har lenge vært kjent at gårsdagens bronsevinner på sprinten sliter med en gjenstridig skade i akilles.

På de siste meterne av andreetappe på dagens EM-stafett smalt det skikkelig i den vonde foten, og samtlige som var tilstede fikk se hvordan Daniel trosset smertene for å få sendt Matthias Merz ut på sisteetappe for Sveits 1.

Da Merz forsvant ut av stadion på jakt etter tetlagene, ble Daniel liggende å vri seg i smerte.

Etter konsultasjon fra medisinsk personell forlot han stadion på båre. Rapportene forteller om en delvis avrevet akilles, og han er ventet hjem til Sveits i løpet av kvelden.

Som idrettsutøver er skader noe en må leve med, men nå føles det som Daniel har fått sin del av motgang og vel så det. Vi i KOK sender de beste ønsker, og håper vi snart får se deg på beina igjen.

Mens Daniel lå i målområdet og vred seg i smerte foregikk det en intens kamp om EM-gullet i stafett ute i skogen. Det handlet om seks lag i starten av sisteetappe. Men da Latvia forsvant på en gafling midtveis ut i etappen, var det fem igjen. Russland, Norge, Frankrike, samt andreoppstillingene til Sverige og Sveits.

Novikov og Lundanes, som så langt i mesterskapet hadde sett sterkest ut, var ikke i stand til å holde tritt med de tre andre. Dermed ble det et oppgjør mellom andrelagene til Sverige og Sveits, med den franske ankermannen Francois Gonon i en tilskuerrolle på armlengdes avstand.

Matthias Kyburz avgjorde tvekampen på oppløpet til sin favør, og henviste hjemmenasjonens andreoppstilling til nettopp. andreplass.

Dermed kunne Martin, som løp førsteetappe for Sveits 2, juble for EM-gull.

IMG_8511-470

Mesterskapet har fortonet seg som en lang eneste berg og dalbane for minstebror Hubmann. Han startet på bunn, med å bli slått ut i kvalifiseringen på mellomdistansen. Men fikk gleden av å avslutte på toppen av pallen.

Måtte det bare bli kortest mulig tid før vi igjen får se også Daniel på toppen av orienteringsverden, hvor han hører hjemme.

Hans Gunnar løp Norge 2 inn til 8. plass i dagens EM-stafett.

Baptiste løp ikke på grunn av sykdom.

Milos løp sisteetappe for Tsjekkia 2.

Resultatene finner du: her