IMG_8664-490

Pallplass i junior-VM uttak på Kongsberg.

Etter femteplass på mellomdistansen under juniorenes uttaksløp i går hadde Anneke Hald Bjørgum posisjonert seg bra med tanke på mesterskapet i Slovakia i starten av juli.

I dag forbedret hun denne posisjonen. Med stødig orientering manøvrerte hun seg gjennom løypen som var signert tidligere klubbkamerat Damien Renard.

Foruten at Anneke gikk i Damiens felle på den meget krevende 13. posten, hvor en skulle finne en svart detalj i en grønn skråli, var løpet nesten feilfritt.

På pigge bein nærmest danset hun seg i mål til 3. plass, og nå skal det godt gjøres om ikke ferden går hele veien til junior-VM.

Det som uansett er sikkert er at det i dag bare var Marte Narum og Ingjerd Myhre som var bedre enn Anneke.

Lillesøster Benedicte begynner også å bli en voksen o-løper. Dagens prestasjon, som holdt til 9. plass i det sterke selskapet, er noe av det beste vi har sett fra henne i o-løypen noensinne. Dermed er gårsdagens «dypdykk» i resultatlisten glemt, og blikket rettes mot NM-sprint hvor begge de to søstrene har realistiske forutsetninger til å kjempe om medalje.

IMG_8636-490

Når en kommer til neste søndag er det junior-NM stafett, og da går Ida Marie Borge Hovi eller Kjersti Westin, som i dag løp inn til 21.- og 55. plass, inn og kompletterer KOK-laget.

Det blir opp til UK og bestemme.

De to gutta som i dag representerte KOK i herreklassen, Gaute Friestad og Morten Jørgensen, var det i dag vanskelig å skille etter over halvannen time i skogen. Men med en KSO i beina fra på tirsdag blir de garantert lettbeint og farlig når i snakker NM-sprint på lørdag.

Få sprinter fra Dag Blandkjenn, og i dag imponerte han også med kartet i hånden. 5. plass i den sterke H15-16 klassen gjør at han absolutt bør vurderer junior-NM stafett til søndag også han.

Marius Pytten og Vegard Myhre gjør solide løp i klassen under, og får betalt i gode plasseringer.

Henrik Upsal, Matias Hodne Hanisch, Vetle Elias Lynnebakken, Sebastian Daland og Ole Kostøl satser på å justere kompasskursen og komme sterkere tilbake under siste dag av Pinseløpene på Kongsberg.

Hvordan det gikk for KOK-løperne i dag kan du se: her og her

IMG_8642-490