IMG_8960-490

Anneke, Ida Mari og Benedicte er best i landet.

Under dagens junior-NM stafett sto jentene våre frem og viste hvem som er best i landet. I kamp mot Konnerud, som har flere juniorlandslagsløpere enn det er plass til på et stafettlag, viste våre jenter hvordan en skal løpe stafett.

-Det ble litt bomming underveis, men ikke verre enn at jeg klarte å løpe det inn igjen, sier Benedicte om sin etappe.

Yngste bla’ Hald Bjørgum ga bare et drøyt halvminutt til Ingjerd Myhre og Kongsberg på førsteetappe.

Ida Mari hold unna for press og jagende lag på andreetappe. Dermed ble det opp til Anneke på sisteetappe.

-Jeg hadde god tro at Anneke skulle klare det, og var egentlig ganske rolig underveis, sier lillesøster Benedicte om minuttene som Ragnhild og Jon sannsynligvis opplevde langt mer nervepirrende.

Nerver er som kjent skyggen av de gode forberedelsene, og i dag ga KOK-jentenes jobb gjennom vinter og vår betalt i NM-gull.

-Jeg sa vel litt halvveis på fleip i vinter på noen jentemøter at vi skulle vinne junior-NM stafett, smiler Anneke, og legger til.

-Men målet var medalje, og på en god dag kanskje gull.

Formiddagen på Sæteren gård i Bærum er nok en av de beste så langt i de tre jentenes unge o-karrierer. Når Are Jansson i tillegg får bidra med norske flagg, slik at vinnerne kan vifte med dem når de defilerer sammen i mål, er dagen komplett.

God innsats var det også av andrelaget på jentesiden, trioen Kjersti Adéla Westin, Stine Bujordet og Mona Blandkjenn ble nummer 24.

To hakk opp, og 22. plass, ble det på guttas lag, med Gaute Friestad, Moren Jørgensen og Morten Bujordet.

Ellers bør det nevnes at Anneke i etterkant av dagens stafett fikk gladmeldingen om at hun er uttatt på det norske laget til junior-VM i Slovakia i starten av juli.

Etter at junioreliten hadde gjort opp om NM-medaljene i stafett var det klart for senior VM-uttak på mellomdistanse.

Her viste Vegard Danielsen med et kjempeløp på tidlig startnummer at han har intensjoner om å løpe student-VM til sommeren.

Mye god pr over speakeren ga til slutt en høyst godkjent 9. plass, og beste plassering for unggutten i norgescupløp i seniorsammenheng noensinne.

For Hans Gunnar Omdal er ikke norgescuppoeng eller plasseringer, tema. Denne helgen har det utelukkende handlet om å løpe seg inn i VM-troppen.

Dagens tredjeplass, med halvminuttet opp til Audun Weltzien på toppen av pallen, var en ny god søknad.

-Det var herlig å komme seg ut og få løp skikkelig skogorientering igjen, smilte han, etter å ha revansjert gårsdagens kvalifiserings-exit på NM-sprint.

Eirik vant den innbyrdes prestisjeduellen mot Jostein, etter at sistnevnte glemte kartet på sistesløyfen, og tenkte mer på den fire dager gamle sønnen som ventet hjemme.

Hva resten av KOK-gutta tenkte på lar vi forbli nettopp der, i tankene.

Nå er det opp til landslagsledelsen å ta ut VM-laget, så får klubbens UK den delikate jobben med å plukke ut førsteoppstillingene til Jukola.