IMG_4698-skjert-470

Sterk sisterunde ga 3. plass i Blodslitet.

Anneke Hald Bjørgum var skikkelig motivert foran dagens Blodslit i Fredrikstad. En god avslutning av sesongen er viktig foran en lang vinter med trening i kompasskursens hjemland, Sverige.

Oppvekst på Gimlekollen gjør at det blir bakkedrag til frokost, lunsj og middag, dermed har det aldri vært noe å si på fysikken til Hald Bjørgum-jentene.

I dag fikk Anneke utnyttet den til fulle. På sisterunden avanserte hun i feltet, og kunne til slutt løpe inn til 3. plass, under minuttet bak juniorlandslagsløper Marte Narum.

Ida Marie Borge Hovi løp inn til 8. plass i samme klasse. Lillesøster Hald Bjørgum, Benedicte, fulgte også bra opp, med 9. plass i yngste juniorklasse for jenter.

Om en fortsatt hoder seg til eliteklassene var Gaute lenge med i kampen om en plass på pallen, men endte til slutt som nummer 13 i sesongens siste norgescupløp.

Men Blodslitet er mer enn bare norgescup. I ungdomsklassene viste Dag Blandkjenn og Sebastian Daland at det gror godt i de yngre rekker i KOK. Dag var 5. mann i mål i den sterke H15-16, snaue halvminuttet fra toppen av pallen.

Unge lovende Daland fra Vågsbygd hadde med sin 22. plass drøye minuttet opp til vinneren i klasse H13-14.

Jon Bjørgum noterte seg for nøyaktig samme kilometertid som sin yngre klubbkamerat i H13-14, Daland. Det ga Bjørgum en 6. plass i eliteklassen for de litt eldre.

Fullstendige resultater finner du: her og her