Ti topptrimmede herrer fra Kjuttaviga til Sverige med gull i blikket.

 

I starten av denne uken ble KOKs førstelag til vårens 10-mila plukket ut. Ti topptrimmede herrer fra Kjuttaviga skal til vårt naboland i øst for å røve til seg gull i de vårgrønne skogene i Upplands Bro.

- Vi satser på at alle våre løpere skal gjøre sin jobb. Ti solide etapper er vårt mål, er måten leder i elitestyret i KOK, Arne Bujordet, formulerer målbildet før helgen.

Med en forandring på laget fra mannskapet som i fjor løp inn til 2. plass, skal «heltane fra Sørlandet», Sveits, Danmark og Finland lykkes.

Den råsterke dansken Rasmus Djurhuus er ny på laget siden i fjor. «Långa natten»-spesialisten, som trippet gjennom nattetappen med legendestatus da KOK vant i 2008 og 2009, er igjen klar for nettopp denne oppgaven.

I tillegg har Daniel Hubmann kvittet seg med problemene i akilles, samt sin magnetiske klokke som etter sigende påvirket kompasskursen under forrige helgs Silva League. Dermed flyttes den flerfoldige verdensmesteren opp i etappe hierarkiet til sin vante rolle som ankermann.

Hans Gunnar Omdal debuterte på 10-mila i fjor, med å gå ut i tet på sisteetappe, etter skulderklapp, eller rettere sagt, kartoverlevering fra nevnte Hubmann. Det endte med andreplass, bak Halden SK, til slutt.

I år har fjorårets kongepokalvinner Omdal trent bedre enn på mangfoldige år. Det er VM i Finland i juli som blinker der fremme i den stadig nærmere fremtid, men på vei dit stikker Venndølen innom Sverige for å gi brødreparet Hubmann samme posisjon, altså ledelse, foran de avsluttende etappene av årets 10-mila.

Tilnærmingen til oppgaven skal imidlertid være en etappe, eller aller helst en post av gangen, sette i SI-stemplingen og ta kursen videre mot neste post i den svenske vårnatten.

For KOKs del blir det da Christian Wiig Bøen, Mats Dahlén, Eirik Martens Svensen, Rasmus Djurhuus, Jostein Andersen, Baptiste Rollier, Vegard Danielsen, Hans Gunnar Omdal, Martin Hubmann og Daniel Hubmann.

Men når vi nå skal prestere i Zlatans hjemland, ikke langt fra hans nye lekestue, Friends Arena, må det være lov å spille på hele registeret.

Så lenge vi har ekstra lys, ekstra kompass, sjekker koder både inn og ut av postene, er det lov å løpe det forteste en kan mellom dem, postene altså.

Sammen med sikker orientering, hvor en bruker o-tekniske hælspark, brassespark og unngår sleivspark, er dette den viktigste suksessfaktoren.

Da skal Hubmann, også kalt «Baby-faced Assassin», få lov til å spille på hele sitt register både o-teknisk og fysisk.

Måtte vi banke alle, sier nå bare vi!

- Vi tar en etappe av gangen, heter det fra offisielt KOK-hold.

Lite spennende, men vi kan garantere at selve stafetten blir det motsatte, altså uhyggelig spennende.

Den starter lørdag klokken 22:15, og du følger den her:

http://2013.10mila.se/