Mens KOK har arrangert Sørlandsmesterskap så har tre av løperne løpt merkaløype. Ivar Haugen stilte på den ultimate utfordringen i Birkebeinerløpet¨, og fullførte Ultrabirken som er 73 kilometer (målt på kart). Andreas Høye og Irene Arnevik sprang det ordinære Birkebeinerløpet (21 km)

 

andy-nm09

Den tøffeste utfordringen hadde nok Ivar, men det var Andreas Høye som imponerte mest. Med tiden 1.10.05 var han bare 8 sekunder bak vinneren Sompol, John Mnangat fra Barakrunners. Sammen med Sammy Kurui (2.plass) var de i en klasse for seg, og det var tre minutter bak til neste løper. Andreas var 45 sekunder bak de to Kenyanerne etter 15 km, men løp enormt sterkt på slutten og klarte å innhente de to løperne. De ble for sterke for Andreas, men han var likevel godt fornøyd med innsatsen.

I damenes eliteklasse kom Irene på 3.plass bak Marthe Myhre og Solveig Pedersen.  De to foran løp fra på et tidlig tidspunkt, og Irene ble løpende mye alene. Et jevnt løp av Irene som nok ikke er helt vant med å løpe terrengløp.

I Ultrabirken fikk Ivar en imponerende 2,plass en liten halvtime bak vinneren Harald Aas (Raumar O-lag). Ivar brukte 6 timer og 32 minutter på den kuperte løypa En sterk prestasjon i et løp som de færreste av oss hadde klart å gjennomføre.Løypa anslås å gå 3/4 i terreng og resten på grusvei.

Resultatside