Kso- finalen ble arrangert fra ballplassen på Skaugo hageby under Kalkheias bratte klipper. Høsten stilte opp med det beste været den kunne by på. Starten var lagt til toppen av heia. Med samtidig jaktstart i alle klasser var det folksomt i skogen på Kalkheia. Det var duket for kniving og tette dueller.

I det ulendte og krevende terrenget var det Vegard Danielsen som håndterte forholdende best. Han tok vare på ledelsen og vant H17. Duellen var med Mats Dahlén. Han klarte ikke å tukte Vegard, men hadde likevel dagens raskeste tid.

I dameklassen tok Christina White en knepen seier. Med dagens beste tid i D17 passerte hun førstestartende Leena Kuusipohja og tok hjem jaktstartseieren.

Sebastian Daland var den eneste som holdt følge med de beste seniorløperne. Farten til Vegard Danielsen var ikke noe problem for Sebastian. Dette hold til seier i H 13-16. Marius Aurebekk løp også et meget raskt løp og tok andreplass sammenlagt.

I D13-16 ble det duell mellom Silje Kregnes og Ida Aurebekk. Ida måtte til slutt se seg slått av en løpssterk Silje som tok hjem seieren. Sigrid Ekeland hadde beste løpstid i denne klassen.

Det var mange deltakere i de yngste klassene. Benjamin Vingerhagen og Maria Kostøl var raskest i begynnerløypa.

I veteran og bedriftsklassene ble det jaktstartseierne til Unni Drangsholt Myhre (D50), Siri Økstad (D60), Kyrre Ellefsen (H50), Stein Coward (H60), Jack Bjørnsen (bedrift).

Fullstendige resultater her.

Toppen i H13-16 og H17 klassen. Fr.v. Christian Bøen, Eirik Martens Svensen, Sebastian Daland, Vegard Danielsen og Mats Dahlen (Bilde: Kristian Omestad)