Brage Takle benyttet pinsen til å løpe på Hedemarken. Dette var fin erfaring i et terreng ganske annerledes fra det han er vant til på Sørlandet. Les hans opplevelser av løpene her.

Pinseløpene i Hedmark startet med Pinsesprinten på Hamar. Mellom kvalifisering og finale for eliten, deltok vi andre på publikumsløpet.

Sprinten gikk i Hamar sentrum og første del av løypa gikk på Domkirkeodden. Etter 8 korte og enkle strekk, fikk vi et skikkelig langstrekk som gikk over hele kartet. Med innlagte forbudte områder, ble strekket ekstra utfordrende. Jeg bestemte meg tidlig for et høyreveivalg som jeg fullførte bra. Vi måtte snu kartet for å se siste del av løypa, som var midt i Hamar sentrum. De fleste postene hadde to veivalgs-muligheter. Jeg var bestemt gjennom siste delen av løypa, så jeg hadde ikke noe tidstap. Jeg var fornøyd med å bli nr. 20 av 87 løpere i H13-16.

Etter publikumsløpet, var det god stemning og høy spenning da eliten løp finaleløpene sine. Jack og jeg heiet på Johannes, Marius, Sebastian og de andre KOK- løperne. Veldig gøy at Johannes fikk medalje!!

På søndag var jeg klar for retningsløping på Budor i Elgdilten. Terrenget var diffus detaljfattig skråli. Jeg erfarte fort at det ikke nytter med omtrentlig kompasskurs ettersom jeg bommet på 1. post. Jeg prøvde å glemme bommen og løp videre, men flere bommer var rett rundt hjørnet. Jeg brukte kompasset for dårlig og undervurderte vanskelighetsgraden. Løpet holdt til en 14. plass (43 startende) i H13-14, noe jeg ikke kunne være veldig skuffet over.

På mandagens Løvspretten hadde jeg klart for meg hva jeg skulle gjøre annerledes. Jeg gledet meg til å løpe langdistanse i åpent fjellterreng. Jeg fokuserte på bra retningsløping og brukte kompasset nesten hele tiden. Etter mye regn og sein snøsmelting, var myrene skikkelig tunge. Samtidig følte jeg at terrenget over fjellet var oversiktlig og jeg hadde god kontroll. Jeg var nøye med inngangen til postene. Da jeg kom til slalombakken med de to siste postene, kunne jeg gi alt. Jeg var kjempefornøyd med en 2. plass (38 startende)!

Det var veldig gøy å prøve seg i et terreng som er annerledes og som  ligner på HL-terrenget på Beitostølen.

 Brage Takle

Brage Takle foto: Svein Takle

Brage Takle 

foto: Svein Takle