Hvert år arrangerer Kongsberg Orienteringslag (KOL) tre dager spekket med orientering i Pinsehelga. Selv om det i år var stor konkurranse fra NM-sprint på Hamar manglet det ikke på deltagere, med over 600 påmeldte løpere på både lørdagen og søndagen, noe mer enn i 2016. Fra KOK sin side var det ikke noe felles tur til Kongsberg, 8-10 KOK-ere hadde funnet veien på egen hånd, inkludert familien Runde som for anledningen hadde invitert med Anders Vestøl fra Vegårshei. Dermed ble det anledning til å stille med et eget Vegårdshei/KOK-stafettlag til ungdomssprinten på mandagen. Fra Otra IL stilte dessuten den etter hvert så kjente O-trioen Ove Kjetså/Tony Halsall/Eiliv Lønningen, de var midt i sin «åtte O-løp på ni dager»-turné.


Arena var på en fotballbane ved Gamlegrendåsen, noen kilometer sør for Kongsberg sentrum. Alle tre dagene var det løp i Gamlegrendåsen-skogen, med fokus på forskjellige områder hver dag. Terrenget var åpent og det var godt sikt, men det var også partier med tett skog og mange detaljer.

På lørdagen var det mellomdistanse. Det var dårlig vær med noe regn. Blant ungdommen var nok de mest fornøyde løperne David og Anders som kom på hhv. andre- og tredjeplass i H15-16. Dag Moe kom på andreplass i H60 og Jan Blandkjenn slo til med en flott femteplass i H55.

 På søndag var det langdistanse, og enda mer regn. Av de åtte KOK-erne som stilte til start på søndagen var beste plassering sjetteplass – men til gjengjeld kom 5 av de 8 på sjetteplass! Davids plassering var ikke bra -  etter en megabom til en av postene (se bommen her). Anders løp veldig bra og endte opp på en flott andreplass. Våre venner fra Evje hadde lange diskusjoner etter at Ove slo Tony med ett fattig sekund på de offisielle resultatlistene, men på GPS-klokkene deres var dette visstnok ikke tilfelle……

Foto: Ove Kjetså/Eiliv LønningenSiste dag var det ungdoms-staffet i nydelig vær. Det var korte løyper på 3 km og to etapper per lag. Anders løp førsteetappen og David løp andreetappe. Anders hadde en god start på sin etappe, og lå på andreplass ved passeringsposten. Anders ga på og kom in til en førsteplass og sendte David ut 20 sekunder foran andreplassen. David klarte å holde sin ledelse helt til mål, der laget kom inn fire og et halvt minutt foran nestemann! Snakk om fornøyde gutter etterpå!Pinseløpet var nok ikke der den store konkurransen rent sportslig sett dette året da mange av de beste løperne konkurrerte på Hamar, men det var likevel en flott opplevelse i et flott terreng. Vi gleder oss allerede til neste år!