Høstens mesterskapsrekke ble innledet med NM ultralang på Kvamsskogen søndag 20. august. 6 løpere fra klubben hadde tatt turen over fjellet for å måle krefter med resten av norgeseliten, og de leverte gode løp.

Jevne juniorer

I H17-18 leverte Marius Aurebekk og Sebastian Daland to meget jevne løp, og kun 50 sekunder skilte dem etter over 1 time og 40 minutter med løping! Dette holdt til 5. og 6. plass av de 54 startende i mesterskapets største klasse. Kristian Pytten ble nr. 32 i denne klassen.

22 km for herrene

Blant seniorene var det klubbens generasjon med «unggutter» som måtte forsvare klubbens ære. Dag Blandkjenn ble best av våre i H21 med en 16. plass, og med det også beste førsteårssenior blant de 45 startende. Gaute Friestad ble nr. 19 og Petter Marki Erichsen nr. 27. Eks-KOK’er Hans Gunnar Omdal viste at utholdenheten fortsatt er tilstede og løp inn til 5. plass.

Flott terreng

Terrenget ble beskrevet som variert med åpne myrområder, via bratte elvedaler, hytteområder og til snaufjell med innslag av berg i dagen med mange pytter. Selv om terrenget er aldri så fint er det tungt både fysisk og mentalt å stå en hel ultra-distanse. Strekk på flere kilometer og mye løping alene gjør det tøft å holde trykket oppe. Derfor er det gøy å se at løperne våre står distansen så godt, det viser at det solide treningsarbeidet som legges ned gir resultater.

Pallplass på sprint

Som en oppvarming til NM Ultralang var det sprint i Bergen sentrum dagen før. På glatte brostein i smale Bergensgater sprintet Gaute Friestad best av våre og med en fin 3. plass. Dermed tok han steget opp på pallen for første gang i NC for senior, kun slått av to av Norges VM-løpere på sprint.

Norgescup

Etter at 9 av 13 løp i Norgescupen er unnagjort er det mange KOK løpere som ligger godt an: