Tresse var samlingsplass og løypa på 10 km på Odderøya og Tangen var krydret med 26 hindre. Stemningen var fantastisk, masse folk og alt gikk som planlagt! Både deltakere og arrangører storkoste seg!

Lørdag 16. september arrangerte KOK det første Fisherman’s Friend StrongmanRun i Norge. I Europa er dette et etablert løp med tusenvis av deltakere i mange byer. Vi fikk 650 påmeldingeri debuten. Dette var i overkant av hva vi håpet, hinderløp er tross alt en ganske ny mosjonsform i Norge.

Allerede flere timer før start strømmet det deltakere til Tresse. Mange av deltakerne hadde tatt utfordringen og kledd seg ut, både ballerinadansere, militære og indianere var på startstreken.

20 minutter før start var det felles oppvarming til fengende musikk og med kjappe intervjuer fra en engasjerende speaker. Dette skapte en kjempestemning! Kanskje noe vi skal innføre på o-løp også?


Oppvarming. Foto: Rune Kittelsen

Etter start gikk løypa Strandpromenaden til Fiskebrygga og ut på Odderøya. Her gikk løypa på kryss og tvers og opp og ned, før løperne passerte Tresse igjen og avsluttet med en runde på Tangen.

 Hindernavn som «Dekkmanns verden", "Som en fisk i vannet", "Øyhopping", "Åletrang", "Jungelen", "Overkjørt av Toyota", "Klatreveggen" antyder at det var mye vann, klatring og kryping som skulle gjennomføres før man kunne løpe inn på den røde løperen i Tresse og i mål.

 
Gjørmebad. Foto: Rune Kittelsen


Klatreveggen opp Festningen. Foto: Rune Kittelsen

Etter mål vanket medalje, T-skjorte, boller fra Edgars bakeri, vann fra VOSS og fotografering ved fotoveggen. Gratulerer til Asgeir Jensen fra Birkenes som krysset mål som første løper. Gøy at det var en o-løper som vant!

Tilbakemeldingene fra deltakerne har stort sett bare vært positive, og mange har allerede spurt om vi skal arrangere løpet neste år også!


Mål! Foto: Rune Kittelsen

KOK har inngått en 3-årig avtale med Fischerman’s Friend, og planleggingen av løpet for 2018 er allerede igang, klarer vi 1500 deltakere? Noen nye hinder må pønskes ut og det er enkelte arrangementstekniske ting vi skal forbedre.

Til slutt; tusen, tusen takk til intiativtakerne som hadde tro på arrangementet og som jobbet knallhardt med prosjektet i ca 1 år. Dere har gjort en fantastisk jobb! Og tusen takk til alle dere ca 90 KOK’ere som stilte opp og bidro til at løpet ble så bra!

Gleder meg allerede til neste års utgave av Fisherman’s Friend StrongmanRun!

 

Resultater og bilder finner du på hjemmesiden til Fisherman’s Friend StrongmanRun

Bilder finner du også på Facebooksiden til Fisherman’s Friend StrongmanRun (du trenger ikke har Facebook konto for å se bildene)

Krsby’s artikkel fra Fisherman’s Friend StrongmanRun

Krsby’s billedserie fra Fisherman’s Friend StrongmanRun

Maren Erdviks blogginnlegg om Fisherman’s Friend StrongmanRun

Masse bilder også på Instagram - strongmanrunnorway

 

Ingvild Mulen