Under lørdagens Idrettsgalla Sør ble Marianne Andersen kåret til Årets kvinnelige utøver på Agder! Hun var en av 14 prisvinner som ble hyllet av over 600 idrettsinteresserte fra hele Agder som var tilstede. Vi gratulerer!

Drømmesesong
«Tusen takk for prisen! Dette har nærmest vært en drømmesesong for meg med resultater som jeg inntil ganske nylig ikke engang turte å drømme om» sa Marianne da hun takket for prisen. Hun takket også treneren sin Jarle Ausland, fysioterapeut Tarjei Nicolaisen og Kristiansand orienteringsklubb - med en ekstra hilsen til løperne i elitegruppa for god matching på treninger.

Hektisk helg
Etter 2 økter i NM-relevant terreng på Vegårshei rakk Marianne så vidt hjemom før det bar av sted til Idrettsgalla Sør. Lørdag arrangerte o-kretsene i Vest- og Aust-Agder den første samling på om ett ledd i forberedelsen til NM 2018 på Vegårshei. Så da middagen og prisutdelingen var over var det en sliten, men glad Marianne som overlot feiring til resten av deltakerne. Allerede i dag, søndag kl 12.00 stod Marianne på startstreken i Graneløpet for å jakte på nye o-poster.

Smått utrolig
Juryens begrunnelse for å gi Marianne prisen var hennes sølv-medalje under årets VM. De vektla også hennes to NM-gull denne sesongen. Da merittlisten hennes med 14 VM-medaljer, og 29 NM medaljer herav 19 gull ble presentert som «smått utrolige», brøt det ut spontan applaus blant publikum. Marianne ble hyllet som den verdige prisvinneren hun er!

Årets trener
Vi gratulerer også til Jarle Ausland, Oddersjaa, som fikk prisen som årets trener. Han har vært Mariannes trener i en årrekke, og Marianne takket han med å si at han har vært en fantastisk trener over mange år, både for en utøver som ikke kan trene og for en som kan trene! Jarle er også langrennstrener i Oddersjaa og for langrennslaget Team Telemark.

Årets forbilde i fjor
Under fjorårets Idrettsgalla Sør vant Marianne prisen som årets forbilde, begrunnet med den forbilledlige måten hun trente seg tilbake på etter flere år med skader og sykdom.

Nye mål
Mariannes fokus er allerede nå rettet mot VM neste år som arrangeres i Latvia, men også mot VM i 2019 som arrangeres i Østfold. Vi ønsker henne lykke til videre, og som klubb skal vi bidra så godt vi kan i den videre satsingen.

Idrettsgalla Sør
Idrettsgalla Sør er et samarbeid mellom Aust- og Vest-Agder idrettskrets og ble i år arrangert for 3. gang. Målet er at den skal bidra til å skape begeistring og engasjement for idrett, frivillighet og samhandling i Aust- og Vest-Agder. Årets arrangement foregikk i Aquarama-hallen med over 600 gjester. I tillegg til utdeling av 14 priser var det mye flott underholdning av lokale artister. 

Fvn’en dekning av Idrettsgalle Sør

Idrettsgalla Sør’s hjemmeside

 

Ingvild Mulen