I hele dag har deltakere til Hovedløpet og O-landsleiren (HL/OLL) strømmet til Kristiansand. De siste forberedelsene er unnagjort og innkvarteringen i dag gikk knirkefritt. I morgen begynner konkurransene.

De fleste deltakerne hoppet rett i treningstøyet og tok seg en treningstur etter ankomst. Mange er nok spente på terrenget som venter dem under langdistansen i morgen! Spente var også mat-gjengen som skulle servere under den første middagen. Ville det bli lange køer og var det nok mat? Alt fungerte, det var nok mat til alle og bare blide fjes å se rundt bordene.

Krevende langdistanse
Allerede kl 08.40 lørdag går første buss med løpere til startområdet. Det står i PM at løypene har et preg av skikkelig langdistanse. Det betyr at både o-tekniske- og fysiske ferdigheter vil bli tatt på en real prøve. Arena er på Torkelsmyr skole i Voie og ca kl 14.00 vet hvem som behersket sørlandsterrenget best.

Omstilling
Søndag er det duket for fartsfylt sprint i urbane områder og boliggater, med innslag av park så her gjelder for løperne å omstille seg fra langdistansen. Arena er på Kristiansand stadion, og vi satser på at det blir god stemning på tribunen!

Bare morro
Søndag kveld blir det festmiddag og disco og Hovedløpet glir over i O-landsleiren. Mandag venter praktfulle Bragdøya på deltakerne. Det blir garantert en fantastisk dag med mange utradisjonelle aktiviteter! Tirsdag skal det trenes både på skog-o, sprint-o og til og med rulleski-o. Noe for enhver smak med andre ord.

O-landsleiren avsluttes med den tradisjonsrike kretsstafetten på onsdag. Vi gleder oss allerede til å se de kreative kostymene som garantert dukker opp. Hvilket lag vinner beste den prestisjefylte prisen for beste kostyme i år tro?

Camp unge Unge
Torsdag kom ca 30 ungdommer som skal være trenere under O-landsleiren. De har fått tips og råd om trenerrollen og er klare til å lede gruppene sine under leiren.

 

Mer om hovedløpet og o-landsleiren finner du på arrangementet hjemmeside.
Helgens løp kan du selvfølgelig følge live.

En ny krets ankommer KKG

Ut for å gjøre de siste forberedelsene

UNge trenere f.v. Annie Myhre - Stord, Ingunn Buset - Gneist, Julie Eikeland - OTO, Inga Stødle - KOK og Ingrid Elise Vingerhagen - KOK

 

Tekst og foto - Ingvild Mulen