Nå gjenstår bare den siste finpussen så er jeg klar, sier Marianne Andersen fra Lativa. Hun ankom VM byen Sigulda i Latvia fredag. Sesongens mål er bare noen dager unna. Tirsdag går nemlig mellomdistansen i VM.

 

«Målet er først og fremst å få til gode o-løp. Har ikke konkurrert internasjonalt i år, så jeg er litt usikker på hvordan jeg ligger an.» sier Marianne. Hun bekrefter imidlertid at treninga har gått etter planen de siste ukene, så da får vi se til uka om planen var bra!

Marianne tok som kjent VM-sølv på distansen i fjor, og vet hva som må til for å gjenta den suksessen. I fjor var det Tove Alexandersson som vant, og Marianne nevner henne som favoritt også i årets VM.

I tillegg til mellomdistansen skal Marianne løpe skogsstafett. Hun håper det norske laget skal være med i medaljekampen der og.

Norge stiller med en sterk tropp i VM. Landslagssjef er tidligere KOK-løper Jørgen Rostrup, og målsettingen er å prege alle distanser. Av de norske løperne tror Marianne at Olav Lundanes blir den beste.

Vi ønsker Marianne lykke til!
Marianne kvitterer tilbake med «Lykke til» til alle deltakere og arrangører på Hovedløpet og O-landsleiren. Vi som kjenner Marianne vet at hadde hun vært hjemme hadde hun stilt opp og delt sin erfaring med ungdommen!

 

Anbefaler alle å følge VM live via arrangørens hjemmeside. Mellomdistansen starter kl 11 norsk tid tirsdag 7. august.

Lørdag hadde fvn intervju med Jørgen Rostrup

 

Foto: Ivar Haugen
Tekst: Ingvild Mulen