Klokka halv 4 onsdag 8. august var KKG ferdig ryddet og årets Hovedløp og O-landsleir (HL/OLL) avsluttet. Det har bare vært blide deltakere og arrangører å se hele uka! Vi kan stolt se tilbake på et svært vellykket arrangement.

Det har vært seks intense dager fra fredag 3. til onsdag 8. august. Tilbakemeldingene fra deltakere, ledere, tilskuere og Norges Orienteringsforbund har vært gjennomgående positiv. Nok engang har vi lykkes med å gjennomføre et flott arrangement, og det har vært verdt all jobbingen!

Tusen, tusen takk til alle dere som har bidratt med tusenvis av dugnadsinnsats både i månedene før og underveis under selv gjennomføringen!

Mye mat
Fredag 3. august kom det ca 450 deltaker og ledere fra hele landet til KKG. Det ble raskt fordelt på klasserom og det tok ikke mange minutter før de første var ute for å trene!

Alle måltider, dvs 3 måltider hver dag, ble servert i foajeen på KKG. Det var ikke lite mat som gikk med når så mange aktive ungdommer skulle bli mette. Allerede fra første servering fredag skrøt deltakerne av maten, og det var jo hyggelig!

Klare for festmiddag, foto: Ingvild Mulen

Utfordrende logistikk
Å frakte alle deltakerne med buss til start lørdag og med buss og båt til Bragdøya mandag krevde mye logistikk. Nøyaktige tidsskjema og god planlegging gjorde at dette også gikk helt etter planen – imponerende!

Uvant terreng
Lørdagens langdistanse gikk i Voie skauen. Her fikk løperne prøvd seg på skikkelige langstrekk, dette var nok uvant for en del! Når terrenget i tillegg var uvant tungt for mange så ble det en real utfordring.

Topp stemning
Søndag inntok o-sporten Kristiansand stadion – og for en stemning det ble! Løypene gikk i gatenettet rundt på Lund. Sprint er kommet for å bli i o-sporten, og er populært blant de unge. Dagen ble avsluttet med festmiddag og konsert/disco.

Samarbeid og kreativitet
Mandag forflyttet alle seg til Bragdøya. Her gjennomførte treningsgruppene øy-vandring med mange morsomme og uvanlige samarbeidsoppgaver. Etter litt mat var det klart for Crazy-o. Her var kartet manipulert og postene lå oftere i vann enn på land. Topp stemning hele dagen og masse kreativitet! Etter middag var det inspirasjonsforedrag med Carl Waaler Kaas.

Crazy-o, foto: Pål Runde

Treningsdag
Tirsdag var det treningsdag med skogsopplegg i Jegersberg og sprintopplegg på Kongsgård. På Kongsgård var det også mulighet for å prøve rulleski-o. Det ble mange kilometer trening på de mest ivrige denne dagen! Siste kvelden på HL/OLL ble tradisjonen tro avsluttet med disco, og det var visst vellykket skal vi tro rapportene!

Kostymer og moro
På avslutningsdagen onsdag var det kretsstafett. Her er lagoppstillingen jente, gutt, gutt, jente. Mange lag prioriterer kostymer framfor fart på denne stafetten. For uinnvidde var det nok et underlig skue i området rundt KGG/Gimlehallen, der det vrimlet med spiderman, roboter, doruller, engler og andre forkledninger!

Kretsstafetten, foto: Pål Runde

 

Fra KOK fra det følgende som deltok på Hovedløpet:

D14: Tine Booth, Maria Kostøl, Maria Stødle
H14: Velte Berg, Jonas Kvamme
H15: Brage Takle, Trygve Børte Nomeland
D16: Julie Felicia Christiansen, Marta Stødle
H16: Erlend Odd Berge, Simon Beckmann Kristiansen

Best av KOK’erne ble Brage Takle med to flotte 4. plasser. Mer om dette kan du lese i i en annen sak på kok.no.

Resultater og bilder

Artikler fra orientering.no om Hovedløpet

Langdistanse

Sprint

Kretsstafett

 

Tekst: Ingvild Mulen