Gull til Marianne Andersen i D-21, og sølv til Sebastian Daland i H 19-20.

Helgens ultra NM gikk på Høydalsmo i Telemark. Løperne fikk virkelig prøvd seg i et flott innlandsterreng, med åpne myrer og god løpbarhet. 18 grader og lettskyet vær, gjorde løpsforholdene optimale. Ultra NM er langt! Med vinner tider fra 90 min til 150 min.

Marianne vant seniorklassen med 5.30 foran Kamilla Olaussen fra Fredrikstad SK. Hun ledet den 10,9 km lange løypa fra start til mål. Hun orienterte sikkert, og med god fart resulterte dette til nok et NM-gull til Marianne. Under VM i Latvia for en drøy uke siden fikk hun 8. og 11. plassen under henholdsvis mellomdistansen og langdistansen. Og med 4. plass på VM-stafetten, viser Marianne også i år at hun er helt i verdenseliten.

Marianne mot gull! Foto: Pål Runde

Sebastian Daland kjempet seg inn til en flott sølvmedalje i H 19-20, bare slått av suverene Kasper Fosser fra Heming. Løypa var 15,1 km. Gode løpsbein, og sikker orientering, gjorde at det var en meget fornøyd KOKer vi traff i mål.

Sebastian mot sølv! Foto: Pål Runde

Marius Aurebekk løp inn til en fin 6. plass i H 17-18. Sander Arntzen fra Asker, vant den 12,5 km lange løypa.

Marius Aurebekk i fint driv. Foto: Pål Runde

Både Sebastian Daland og Marius Aurebekk var med på NOFs samling i Danmark for en uke siden. Dette var en samling rettet mot Jr-VM neste år.

I H21 var det Vegard Danielsen som var best av være. Løypa var 20,4 km lang, og Vegard fikk en 12. plass 22 min bak verdenseneren Olav Lundanes. Dag Blandkjenn og Petter Marki Erichsen fikk henholdsvis 19. og 27. plass.

Øvrige KOKere var:

Marius Pytten nr. 11 i H 19-20, Christiane R. Bøckman nr. 32 i D 17-18 og David Runde og Kristian Pytten nr. 21 og 36 i H 17-18.

Christiane Ruud Bøckman, David Runde, Kristian Pytten og Marius Pytten. Foto: Pål Runde

Må nevnes at ultra NM, den gang lang NM, gikk i Høydalsmo for 42 år siden, og vår egen Øystein Halvorsen var invitert som hedersgjest! Han ble nemlig norgesmester det året i H 21!

Marianne Andersen, Øystein Halvorsen og Sebastian Daland. Foto: Ingvild Mulen

I tillegg til ultra NM på søndag var det NC mellomdistanse på Rauland på lørdag. Marianne valgte å stå over, og Sebastian Daland hadde den beste plasseringen med en 7. plass i H 19-20