Med to gull under NM-uka på Vegårshei ble Marianne Andersen mesterskapets dominerende løper.

Langdistanse
Allerede på åpningsdistansen under NM slo Marianne til og tok NM-gull. Hun var i tet fra 3. post på langdistansen, og ifølge henne selv var det et solid løp uten store feil. - Jeg er godt fornøyd med gjennomføringen, sa Marianne etter løpet. Hun har hatt et hardt konkurranseprogram med både NM-ultralangdistanse og prøve-VM den siste måneden.

I herreklassen ble det NM-gull til verdensmester Olav Lundanes, som skrøt av terrenget etter målgang. Vegard Danielsen ble best av våre løpere med 8. plass, en sterk prestasjon i konkurranse med hele norgeseliten. Dag Blandkjenn fulgte opp med 9. plass 20 sekunder bak Vegard. Håvard Wedege leverte også et bra løp og ble nr 19.

Marius Aurebekk ble best av KOK juniorene med 5. plass i H-17-18. Sebastian Daland var ikke helt fornøyd etter 14. plass i H19-20, det hadde vært en tung dag fysisk. Marius Pytten kom inn til 16. plass i samme klasse.

Mellomdistanse
Etter kvalifiseringsløp på fredag for seniorene var det lørdag duket for finaler på mellomdistanse. Marianne vant sitt kvalifiseringsheat og startet nest sist av D21 løperne. Hun fryktet at gullet skulle glippe etter at det ble noen småfeil mot slutten av løpet, men det holdt til seier denne gangen også, med 5 sekunders margin!

I H21 var det bare Håvard og Vegard av våre løpere som kom gjennom nåløyet og kvalifiserte seg til finalen. Håvard løp nok et sikkert løp og ble nr 20. Håvard ligger etter NM-uka på en flott 3. plass sammenlagt i U23-Norgescupen. Vegard gjorde også et godt løp, men ble dessverre etter å ha hoppet over en post.

Blant juniorene var det Marius Pytten som ble best av våre løpere. Etter en litt forsiktig sesong tok han en oppløftende 5. plass i H19-20. I samme klasse ble fjorårets bronsevinner Sebastian nr 7 drøye 20 sekunder bak Marius. I H17-18 var Marius  Aurebekk med i medaljekampen lenge, men en feil mot slutten av løpet skjøv han ned til en 12. plass.

48          Inga Vestøl Stødle           D 17-18 E

Marianne Andersen etter at seieren på mellomdistansen er et faktum. Foto: Ivar Haugen

Stafett
Søndag var det stafett på programmet. 1 damelag og 6 herrelag stilte på start fra KOK. Som tidligere i uka tok Marianne kommandoen på damenes 1. etappe og vekslet suverent i tet. Christiane Ruud Bøckman løp dermed nok engang ut i tet på en stor stafett. Det er ingen liten oppgave når du har speaker som kommenterer, og drone som flyr over deg og filmer. Christiane taklet det flott og skaffet seg verdifull erfaring som vi andre bare kan drømme om. Inga Stødle løp siste etappe på damelaget. Flott å ha Inga tilbake etter et lengre skadeopphold.

I herrestafetten hadde vi forhåpninger til at både 1. og 2. laget skulle kjempe høyt oppe. 1. laget hang godt med gjennom hele stafetten, men dessverre ble det litt for langt opp til medaljekampen denne gangen. På laget løp Dag, Sebastian og Vegard. 2. laget som bestod av Håvard, Marius A og Marius P løp også jevnt og ble tilslutt nr 21. 3. laget med Morten Jørgensen, Petter Marki Eriksen og Eirik Martens Haddeland ble nr 26 og sikret seg siste premie. Tre lag på premieplass er et sted i riktig retning!

Som vanlig blir det noen forfall i siste liten, og søndagens mest sporty’e var nok Tor Åmdal som ble oppringt søndag morgen og steppet inn på siste etappe på 5. laget!