Siste del av samlingen har bestått av konkurranser i fjellområdet rundt byen Cehegin og Bullas, en drøy times kjøring nord-vest for Alicante. Jack hadde funnet en flott villa hvor det var godt med plass for alle og hvor vi kunne nyte solen på terrassen.

 

Arrangørene av konkurransene kaldt Costa Calida kunne by på tøffe utfordringer. Det hele startet med en parksprint fredag kveld, like i utkanten av den hellige byen(i den romersk-katolske kirke) Caravaca de la Cruz. Mange poster og hyppige retningsforandringer gjorde at man måtte ha fullt fokus hele veien. Ettersom det ikke var ungdomsklasser måtte flere av klubbens løpere delta i junior elite, noe som ga god erfaring.

Lørdag morgen var det langdistanse i en terrengtype som var ny for de fleste av oss. Steinete bunn og bratte bakker gjorde at vi virkelig måtte bite tennene sammen. Utover dagen viste gradestokken godt over 20 grader, så væskeinntaket ble også en viktig faktor i de lengste løypene. De som løste det best var Erlend Odd Berge og Brage Takle med seier i henholdsvis klasse M-16/18 og M-16E.

De som hadde krefter igjen kunne samme dag delta på  bysprint i Bullas. Her var det Brage Takle(3. Plass M-16E) og Marius Aurebekk(1. Plass M- 20E) som imponerte mest. På kvelden forberedte de yngste på turen en smakfull taco-middag som ble fortært i solnedgangen på terrassen.

Søndag var det mellomdistanse. Temaet alle snakket om før start var hvilket skotøy som egnet seg best, for terrenget kunne by på knudrete bunn med tidvis bratte raviner. Uansett skotøy så ble klubbens best plasserte løper Julie Christiansen med en 2. Plass i klassen F-16/17.

Etter løpet kjørte vi til Alicante hvor vi skulle overnatte før hjemreise. På kvelden kunne vi nyte et herlig måltid på en av byens bedre pizzarestauranter. Vi var alle enige om at samlingen har vært en suksess med bra treningsutbytte. Noen av oss er nok glade for at det fortsatt er noen uker igjen til den ordentlige sesongstarten i Norge, mens andre ikke kan vente.

 

Vegard Danielsen