I helgen 6.-7. april gikk KOK 2-dagers av stabelen. Vel ett år etter planen ble det endelig o-løp på det nye Holskogen kartet. I fjor stoppet snøen oss, i år skapte nydelig vår vær ble det en flott ramme rundt det som var sesongstart for mange løpere.

Lørdag var det mellomdistanse. Løypelegger Harald Eik hadde lagt postene på en åskam, og dermed begrenset opp-og-ned løpingen i det relativt kuperte terrenget til et minimum. Til søndagens langdistanse hadde løypelegger Asle Kregnes lagt opp til Tiomila preg på de lengste løypene. Dette innebar noen langtrekk med mye stiløping. Begge dagene var traseene lagt «med terrenget» så det ikke ble altfor fysisk krevende for løperne. Det var mange positive tilbakemeldinger både på terreng, kart og løyper etter målgang begge dager!

Premievinnere H15-16 søndag fra venstre Brage Takle og Trygve Børte Nomeland, begge KOK (foto Turid Booth)

Premievinnere D15-16 søndag: Tuva Krafft Myhren - Hisøy OK, Lise Mikkelsen IK Grane, Tina Booth - KOK, Astrid White - SSOK (foto Turid Booth)

Fabian Johannessen var godt fornøyd med løpet på lørdag. (foto Ingvild Mulen)

Holskogen Kvern, en flott gressplen - tidligere en søppelplass, var en fin samlingsplass. Både N-åpen og Småtroll-løypa gikk inne på samlingsplass begge dager. Dette gjorde at de yngste kunne løpe løypene uten skygge. Det var høy aktivitet på samlingsplass hele tiden!

Hektisk ved N-åpen starten (foto Ingvild Mulen)

Unge o-løpere tester ut hunderhinder. (foto Ingvild Mulen)

Det var 13 KOK under 17 år som deltok lørdag og søndag var det 16 under 17 år. Det var også flere i de yngste klassene fra andre klubber også. Vi håper denne trenden fortsetter utover våren og sommeren! Det er viktig nå at alle «etablerte» KOK tar seg tid til å snakke med de nye og deres foreldre. Flere av foreldrene har også begynt å løpe!

KOK 2-dagers viste at lørdag og søndags o-løp fortatt har «livets rett»! Mange tok seg tid til å bli igjen på samlingsplass etter løpet - pratet med o-venner og handlet i kiosken. Det var rett og slett, god gammeldags o-løp stemning på samlingsplass!

Resultater lørdag

Resultater søndag

Nå er det bare å se frem mot kommende o-løp og følge med på eventor!

KOK løpere diskuterer løyper og veivalg (foto Ingvild Mulen)

 

Tekst Ingvild Mulen