Samme helg som 10Mila reiste Morten Jørgensen over til New York for å løpe de amerikanske uttaksløpene til årets VM som går i Østfold. Plass på langdistansen sikret han seg med seier i det Nord Amerikanske mesterskapet i fjor. Målet med turen var å løpe seg inn på stafettlaget til USA.

I skogene nord for New York ble det arrangert mellom og langdistanse ved den amerikanske militærbasen West Point. Her ble det legendariske slaget mellom USA med Abraham Lincoln og Canada utkjempet den 16 april i 1865. Nå skulle 200 o-løpere utkjempe sine egne slag i våte og kalde skoger sene dager i april. For de mer rutinerte o-løperne kan det nevnes at det i det samme terrenget ble arrangert VM i 1993 hvor kortdistansen ble vunnet av Petter Thoresen.

Lørdagens mellomdistanse var en rask løype med fin bunn. Denne ble vunnet av Gregory Ahlswede, som tidligere har løpt en etappe for KOK på 10Mila. Like bak på andreplass kom Morten Jørgensen.

Morten under et VM kvalifiseringsløp i 2017, foto Aileen Runde

Dagen etter fikk løperne servert en real langdistanse som skulle være relevant for langdistansen i årets VM. Løypen var bare 13,9 km, men etter løpet registrerte løperne over 800 høydemeter stigning fra løpet. Morten tok seg gjennom løypen uten for mye bom og vant med 5 minutter foran Jordan Laughlin.

Etter godkjente løp var plassen på stafetten sikret!

Resultater fra løpene i USA finner du her: http://www.attackpoint.org/eventdetail.jsp/event_42016

Morten Jørgensen

Vi håper Morten får følge av flere KOK’ere til VM på hjemmebane, selv om det er mer kamp om beinet for de norske plassene. Og at mange KOK’ere blir med på klubbtur til Østfold for å heie Morten!