Årets utgave av KSO ble avsluttet tirsdag. I år var den tradisjonelle jaktstarten på det siste løpet erstattet med postplukk. Ut fra tilbakemeldingene og intensiteten på veivalgsdiskusjonene etter målgang var dette absolutt en suksess.

«Dette er det morsomste jeg har løpt noen gang» var bare en av mange positive kommentarer etter målgang.

På kartet var det tegnet inn 25 poster, som løperne kunne ta i valgfri rekkefølge. Kartet fikk de kartet 30 sekunder før start, så de hadde mulighet til å planlegge løypa. Til tross for dette var det nok ikke alle - om noen? som fant den ideelle traseen. Løypelegger Jon Bjørgum hadde gjort en meget god jobb med å plassere postene finurlig. Det var derfor veldig viktig å «få med seg alle poster i samme område». Glemte man en post og måtte tilbake å ta den, ble det en skikkelig omvei og tidstapet betydelig. Noen hadde utstyrt med seg spiker eller tusj for å markere i kartet etterhvert som de tok postene!

Blant damene var det Inga Stødle fra KOK som klarte å ta de 25 postene raskest. På herresiden var det Marius Aurebekk fra KOK som behersket postplukken best.

De fire tirsdagene det har vært KSO har KOKs Råtasstreninger blitt erstattet med deltakelse på løpene. Det har vært en fin erfaring for de unge løperne å prøve seg på vanlig o-løp, og det ser ut som om de har trivdes! Dette er en flott gruppe løpere vi må ta vare på å bygge et godt ungdomsmiljø rundt i årene som kommer! 25-30 løpere under 17 år på løpene er virkelig et skritt i riktig retning for o-sporten.

Holger Hott gir Råtassene de siste instrukser om at oliven grønt er forbudt å løpe på og at tykke sorte streker også er forbudt å krysse.

Godt stemning på samlingsplass før start og regnværet kom!

Samlingsplass på tirsdag var på «tunell-lokket» vis a vis Oddernes kirke, og løpsområdet var området rundt Kongsgård skolesenter og Oddemarka skole – skikkelig urban sprint med andre ord. De tre foregående KSO løpene har også gått i morsomme sprintområder, nemlig Kristiansand stadion, Egsjordene og ved kolonihavene på Lund.

Dermed er sprintsesongen lokalt avsluttet, men det viktige sprintløpet for sesongen - NM-sprint - går av stabelen lørdag 25. mai. Her stiller det KOK med 9 løpere, og flere kan slå seg inn i medaljekampen. Følg løperne våre live!

Sørlandskarusellen fortsetter nå på tirsdager, husk påmelding i eventor.

Resultater KSO (Kristiansand Sprint Orientering) våren 2019:
1. løp
2. løp
3. løp
4. løp

 

Tekst og foto Ingvild Mulen