- Jeg er kjempefornøyd! sa en glad David Runde fra Kristiansand Orienteringsklubb etter at 4. plassen i H17-18 var et faktum. Der mange konkurrenter gjorde feil i den krevende avslutningen av løypa, holdt David hodet kaldt og fant gode veivalg i smug og trapper!

Det hele startet med kvalifisering lørdag morgen, og David tok seg greit videre. I finalen startet David og ledet da han løp i mål. Det ble dermed en spennende ventetid til de siste i klassen kom mot mål. At det skulle holde til 4. plass var i overkant av hva David hadde håpet på! Dette er Davids beste plassering som junior.

David Runde spurter inn til 4. plass.

Det var ytterligere fire KOK’ere som kvalifiserte seg til ettermiddagens finaler. Christiane Ruud Bøckman ble nr. 14 i D17-18. Hun fortsetter fremgangen, og holder farten til de beste på flere strekk. 

Christiane Ruud Bøckman på vei til mål.


I H19-20 var det Marius Aurebekk som var KOKs håp. Han løp inn til 11. plass i en klasse med hard konkurranse. Etter målgang sa han at han hadde levert et bra løp ut fra forutsetningene og var fornøyd. Marius har slitt med sykdom en periode og løpsformen var derfor dårligere enn den pleier å være.

Marius Aurebekk passerer samlingsplass.

I herrenes seniorklasse kvalifiserte begge KOKs løpere seg til finalen. Dag Blandkjenn vant sitt kvalifiseringsheat, men i finalen fikk dessverre ikke Dag den samme flyten i orienteringen og endte på en litt skuffende 9. plass, 31 sekunder bak gullet. Vegard Danielsen var heller ikke helt fornøyd med sin 19. plass.

Dag Blandkjenn på vei mot mål.


Vegard Danielsen stempler på publikumsposten.

Også Simon Beckmann Kristiansen, Inga Vestøl Stødle og Sebastian Daland løp kvalifiseringen på lørdag. Dessverre kvalifiserte ingen av dem seg til finalen. Sebastian løp inn til 4. beste tid i sitt heat, men hadde ikke fått godkjent registreringen på en av postene.

Søndag var det NM sprint stafett. Her er det 2 dame- og to herreløpere på laget. KOK stilte med Christiane Ruud Bøckman, Dag Blandkjenn, Vegard Danielsen og Inga Vestøl Stødle. De løp inn til en 29. plass, men pga grunn av en ikke godkjent registrering på en post ble laget disket. Både Christiane og Dag tar med seg selvtillit etter to gode etapper.

Stafettlaget fra venstre Inga Vestøl Stødle, Vegard Danielsen, Dag Blandkjenn og Christianse Ruud Bøckman.

Årets utgave av NM sprint gikk av stabelen i Nydalen i Oslo. Løperne møtte alt fra gammel industri- og boligbebyggelse til nye forretningsbygg, skoler og boligbygg og det var ett tett nett av bilveier, gangveier, trapper og smug. Løypene bød på alle de utfordringer som sprint løyper skal; komplisert kartbilde med mange veivalg og hyppige retningsforandringer. Sprint orientering stiller løperne på andre prøver en tradisjonell skogsorientering, alt skjer mye raskere og veivalg må tas i løpet av et par sekunder.

Resultater og GPS-tracking begge dager