En seier, tre andreplasser og tre tredjeplasser til løperne våre i Norges Cup klassene under O-festivalen. Med stort og smått hadde over 30 KOK'ere tatt turen til årets O-festival som gikk i Larvik.

Under fredags sprint fikk David Runde til et nesten prikkfritt løp og sikret seg seieren med 1 sekund i yngste junior klasse. David har i flere år vært blant landets beste i sin årsklasse og endelig gikk han helt til topps i et Norges Cup løp. Dag Blandkjenn fulgte opp og tok andreplassen i herrenes senior klasse. Dag fortsatte dermed den gode løping fra forrige helg hvor han løp «Sprint Scotland».

Sebastian Daland, Dag Blandkjenn og David Runde

Tungt og krevende
Lørdag var det mellomdistanse i et krevende terreng som virkelig stilte løperne på prøver både fysisk og o-teknisk. Her tok David og Sebastian Daland hver sin tredjeplass i de to juniorklassene. Begge to var godt fornøyd med gjennomføringen. Sebastian har hatt litt stang ut så langt i sesongen, så det var gøy å ha ham tilbake helt i teten.

Spurtoppgjør
Langdistanse med jaktstart stod på programmet søndag. Med storskjerm på samlingsplass som viste løperne live flere steder i løypa og gps-tracking ble jaktstarten svært publikumsvennlig og spennende å følge. For tredje dag på rad leverte David et meget solid løp og kjempet om 2. plassen, men kom 3 sekunder for sent. David var uansett meget fornøyd med helgen, og tar med seg mye selvtillit når han denne uka reiser til Danmark for å løpe jr-VM for USA.

I eldste juniorklasse fortsatte Sebastian den gode løpingen fra lørdag. Relativt tidlig i løpet fikk Sebastian og Øyvind Hjermstad en luke til resten av feltet. Sebastian var godt fornøyd med 2. plassen, selv om han bare var 6 sekunder fra seier. Neste konkurranse for Sebastian blir O-ringen, verdens største orienteringsløp som går i Sverige i slutten av juli.

Bestenotering i NC
I seniorklassen gikk Dag ut som nummer 5 og leverte en meget god langdistanse. Ved passering samlingsplass hadde han løpt seg opp til 2. plass og denne plasseringen holdt han helt inn. Dag kunne notere samme tid under søndagens løp som den suverene vinneren Audun Heimdal. Allerede fredag venter en ny langdistanse for Dag. Da er det VM uttakningsløp i Østfold. Her skal også Vegard Danielsen delta, Vegard ble nr. 11 på jaktstarten.

I god utvikling
Brage Takle løp tre meget gode løp og bekrefter at han er blant landets beste i klassen H16. Han ble nummer 6 på sprinten og nr 4 både lørdag og søndag. Under søndagens jaktstart åpnet han veldig bra og tok inn nesten to minutter på teten og kjempet om 2. plassen, men dessverre ble det en liten bom mot slutten. Det blir spennende å følge Brage under Hovedløpet i august, i fjor ble det to 4. plasser på Hovedløpet.

Brage Takle på vei mot mål

Over 2000 deltakere
I tillegg til at det er Norges Cup for junior og senior er O-festivalen Norges desidert største breddearrangement. Her deltar o-løpere i klasser fra 6-7 år og opp til over 85 år! Over 30 KOK’ere i alle aldre hadde tatt turen til Larvik for å være med på årets O-festival. Larvik vartet opp med nydelig sommervær og mange av KOK'ere benyttet anledningen til et bad og noen timer i sola etter løpet. Lørdag kveld var mange sammen og spiste middag. Årets utgave av O-festivalen hadde totalt ca 2000 deltakere.

Blant KOK "veteranene" ble det to seire både til Christian Bøen i H35 og Thorbjørn Værp i H40 kort. I H60 som var den største KOK-klassen var Jack Bjørnsen best med en 3. plass på søndag, samme plassering fikk også Eirik Heddeland Martens i H35.

Bra innsats også av klubbens yngste løpere - Sereina Snerthammer i D9-10, Sofie Beckmann Kristiansen i Utvikling N, Maria Kostøl, i Utvikling B, Signe Emilie Lynnebakken i D11-12 og Lars Kostøl H11-12. Neste år håper vi enda flere av de unge blir med!

Øyvind Mikkelsen, Signe Emilie Lynnebakken, Lars Kostøl,Ragnhild Kostøl, Maria Kostøl og David Runde følger spent med under søndagens jaktstart.