I dag, 10. august, er det 25 år siden KOK arrangerte World Cup i Bymarka sammen med Oddersjaa og OK Sør. Dette ble markert torsdag i forrige uke med WC-rerun! 

Det var ca 20 stykker som stilte opp for å prøve seg på løypene fra 1994. Ikke alle hadde som mål å fullføre alle de 14 kilometerne, og av de 4 som fullførte hele løypa var Ståle Gjelsten raskest på 2.04. Det ville holdt til en 49. plass i WC feltet i 1994! Sikre kilder sier at terrenget er tyngre nå enn for 25 år siden - lyng og undervegetasjon har blitt klart høyere!

Med start på Egsjordene hadde løypa en tøff start; de tre første strekkene gikk omtrent direkte opp til berg-i-dagen området like nordvest for det øverste av Reve-tjønnene. Derfra var det tre sløyfer inne i bymarka, før turen gikk ned til samlingsplass og runding. Til slutt ventet en runde i Baneheia også den med sløyfer.

Mye stigning opp til 3. post som var fellespost på sløyfene i Bymarka.

Etter ett lite dykk i Skauposten-arkivet, finner jeg høstnummeret fra 1994 av Skauposten (KOKs klubbavis). Her er arrangementet behørig omtalt. Vi kan lese at arrangementet fikk skryt av både IOF, NOF og sponsorer. Vital-representanten (NOF sponsor) mente det var det beste o-løpet han hadde vært på!

Videre står det at Regnly brikken ble brukt og det var helt ny teknologi (dagens EMIT). Bruk av sløyfer/«sommerfugl» og at løypa hadde arena passering var uvanlig på den tiden (og litt omstridt)! De driftige arrangørene fra 1994 hadde også fått til TV sending, det var uvanlig også på den tiden! Denne sendingen finnes nok på en gammel VHS-kassett ett eller annet sted – og bør tas vare på! 

Så alt i alt var løpet et meget moderne arrangement, ikke langt tilbake i forhold til dagens!

Løpet ble besøkt av mange Kristiansands barnehager, og det var små-troll løype på samlingsplass. Leder av KOKs arrangenmentskomite anno 2019, Sigmund Salthaug, var selvfølgelig sentral også i arrangementet i 1994!

Tusen takk til Åsulv Birkeland Stormoen som tok jobben med å sette ut merkebånd, så vi som ikke fikk løpt WC i 1994 fikk prøvd løypa 25 år etter!

Maren Hald Bjørgum (5 år i 94) tegnet skisse av arenaen - sikkert inspirert av pappa Jon Bjørgum som var arenasjef! 

Ingvild Mulen