Kjempegøy å vinne sier begge de talentfulle KOK løperne. De var blant favorittene før start og innfridde med å løpe inn til seier i gutteklassen i helgas NightHawk!

Gode nattetapper

På de to nattetappene som gikk lørdag kveld, var både Trygve og Brage med helt i teten store deler av den 4 km lange løypa. Etappene går parallelt, så det er mange løpere ute samtidig og skikkelig trøkk – her gjaldt det å holde hodet kaldt, og det gjorde KOK guttene. Når tidene ble lagt sammen lå de på 3. plass bare 56 sekunder bak teten etter nattetappene! - Det er gøy å løpe natt for det er mer teknisk når man ikke ser så mye av terrenget rundt seg,  sier Brage, og legger til at det har ikke blitt noe trening på hodelykt siden i vinter.

Trygve og Brage er fornøyde etter natt løpingen! Foto: Håvar Birkeland Stormoen

Super etappe

Trygve gjorde unna den vel 3 km lange 3. etappen på 22 minutter, men Nydalens løper løp enda fortere og hadde økt forspranget til KOK noe. Trygve sendte Brage ut sammen med flere andre lag for å jakte på Nydalen, og Brage tok utfordringen! Han holdt ett tempo ingen av de andre lagene kunne matche og allerede etter 1,6 km var han bare 20 sekunder bak Nydalen. Ved 5. post ble Nydalen passert, og Brage skjønte det kunne gå mot seier da han ikke så Nydalens løper bak seg. Dermed var det bare å sikre inn de siste postene og møte en jublende glad lagkamerat. - Det var spennende å vente på Brage, og deilig å se ham i solid ledelse inn til mål, sier Trygve.

De to lovende KOK guttene fortsetter dermed å imponere. Under Hovedløpet forrige helg ble det gull og sølv til Brage og Trygve kom på premieplass begge dager. Nå venter KM og SM lokalt før det er O-idol i slutten av september. Kanskje de må ha en ny Oslo tur i løpet av høsten også, i tillegg til sko og litt annet sportsutstyr fikk de nemlig deltakelse i motbakkeløpet Oslos-bratteste i premie!

NightHawk vinnere 2019 - Brage og Trygve. Foto Ivar Haugen

I tet på natta

KOK stilte lag også i herrer senior, dessverre stod noen av de beste løperne over, så her var ikke KOK blant favorittene. Seniorene startet også med nattetapper, fire parallelle, så det var et skikkelig tog av løpere som starter ut! Den ene av etappene var litt lenger enn de andre, vel 9 km, og her spurtet KOKs Dag Blandkjenn inn til etappe seier, akkurat som under Jukola tidligere i sommer. Etter de fire nattetappene var regnet sammen lå laget på 15. plass, men i løpet av de fire dagetappene løp de seg opp til 12. plass. På laget løp John Runde, Petter Marki Erichsen, David Runde, Dag Blandkjenn, Håvar Birkeland Stormoen og Thorbjørn Værp. David og Dag løp både natt- og dagetappe (som er lov på NightHawk).

Dag gir tommelen opp etter seier på den lengste nattetappen på NightHawk. Foto: Thorbjørn Værp

Årets utgave av NightHawk gikk i Lillomarka, og totalt 135 lag stilte til start, i tillegg var det individuelle løp for de som ikke hadde lag å løpe på.