Ett vellykket VM i Østfold er akkurat avsluttet, og sommersesongen må vel sies å være på hell. Mange KOK’ere har vært i aktivitet mange ulike steder i sommer – her kommer noen smakebiter.

Senior-VM
Eneste KOK’er som løp VM i Østfold var Morten Jørgensen, han løp langdistanse og 1. etappe på stafetten for USA. Med Molde som base i sommer gjorde Morten unna de siste forberedelsene til VM. Resultatet på langdistansen var nok litt under målsettingen, men 1. etappen på stafetten var et bra gjennomført løp. Å delta i VM «på hjemmebane» må uansett ha vært en stor opplevelse og forhåpentligvis en inspirasjon til å fortsette satsingen.


Morten under kvalifiseringsløp i USA, foto Aileen Runde

KOK hadde klubbtur med fellesovernatting og her var ca 15 løpere med. Totalt var over 20 KOK’ere innom Mørk golfbane i Spydeberg for å heie og selvfølgelig også løpe publikumsløp. KOK'erne som kom tettest på arrangementet var nok John Runde og Ole Kostøl som jobbet som frivillige. VM var et flott arrangement, og det var gøy å oppleve skikkelig stemning på arena når Olav Lundanes løp inn til gullmedalje både på lang- og mellomdistanse.

Junior-VM
David Runde løp jr-VM for USA for 3. gang i sommer, årets løp gikk i området rundt Silkeborg. David som har levert mange gode løp tidligere i sesongen er nok ikke helt fornøyd med innsatsen i VM, men David har fortsatt to år igjen i juniorklassen og får dermed nye muligheter i jr-VM..

Veteran-VM
Årets veteran-VM gikk i Latvia. Fra KOK var det Ragnhild Hald, Jon Bjørgum og John Hansen som deltok. De løp blant annet i samme sprint terreng som forrige års VM finale benyttet, nemlig gamlebyen i Riga sentrum.

Sørlandsgaloppen
Årets utgave av «galoppen» gikk i Telemark, 11 KOK’ere deltok. Størst suksess hadde løperne våre i 45-AK klassene. Det ble sammenlagtseier til Gro Børte blant damene, mens det ble andreplass til Thorbjørn Værp.

Sveits 6-dagers
Årets utgave gikk i området rundt Gstaad. Siri og Roar Myhre og Bente og Bjørn Friestad hadde tatt turen til disse løpene. Ferieløp i Alpene er en flott opplevelse som absolutt kan anbefales. Ikke ofte man får mulighet til å løpe o-løp i så nydelige omgivelser.

O-ringen
Over 21000 deltok på årets O-ringen som gikk i Kolmården. Marius Aurebekk, Kristian Pytten, Sebastian Daland (som løper for Gøteborg i Sverige), Ragnhild Hald og Jon Bjørgum forsvarte KOK-fargene med o-sko på beina. Men O-ringen har mye mer å by på enn tradisjonell «fot-o», og Linka Daland og Thorbjørn Værp prøvde seg på MTB-O, dvs terrengsykkel orientering! Har man ikke opplevd O-ringen bør man absolutt prøve dette gigant arrangementet.


Linn Carina Daland før MTB-O debuten. - Kjempegøy var kommentaren etterpå.

Andre utfordringer
En del KOK’ere har også benyttet sommeren til å prøve andre utfordringer enn o-løp, her er et lite knippe;

Mont-Blanc Marathon
Siste helga i juni løp Ståle Gjelsten, Petter Marki Erichsen, Håvar Birkeland Stormoen og Henrik Svaland Aas Mont-Blanc Marathon. Her skulle 2800 høydemeter forseres. Petter ble best av de fire og kom inn som nr 109 av ca 2000 som fullførte denne kraftanstrengelsen. Om gutta våre rakk å nyte den fantastiske naturen rundt seg er uvisst.


Tre av maraton løperne under en lang løpetur i Telemark senere i sommer, foto Dag Blandkjenn.

Triatlon
Kjerstin Kalsås er ikke redd for nye utfordringer eller å kaste seg ut på dypt vann. Hun debuterte i sommer i NM i triatlon i eliteklassen og gjennomførte 375 meter svømming, 20 km sykling og 5,2 km løping. Det er vel liten tvil om hvem som er KOK’s sprekeste dame.

Friidrett
Dag Blandkjenn debuterte på 10000 meter bane i sommer og satte dermed personlig rekord med tiden 30.59 – dette er nok ganske sikkert også klubbrekord. Han løp 10000 meter i NM også, der ble det litt mye løping alene og planen om å sette ny pers røk.

 

Dette var altså et lite utplukk av hva KOK’ere har vært med på i løpet av sommeren. Så nå er det bare å gjøre seg klar til høstsesongen – Sørlandskarusell, Kretsmesterskap, Sørlandsmesterskap, NM og mye annet gøy som venter!

Ingvild Mulen