Lørdag gikk Sørlandsmesterskapet av stabelen, neste år slår o-kretsene på Agder seg sammen og dermed er antakelig Sørlandsmesterskap (SM) historie. Trygve Børte Nomeland var eneste KOK’er som kom hjem med SM-gull.

Trygve løp et solid løp og kan smykke seg med tittelen Sørlandsmester i H15-16 årsklassen. Ikke bare vant han klassen, men han var raskest av samtlige i 4,8 km løypa.

I de øvrige mesterskapsklassene ble det sølvmedalje til David Runde og bronsemedalje til Odd Kristian Hagen Myre i H17-20. Vinneren Anders Vestøl, fra Vegårshei, var det ikke noe å gjøre med.

Fra venstre Odd Kristian Hagen Myre, David Runde og Trygve Børte Nomeland, foto Ingvild Mulen

Hans Gunnar Omdal, fra Vindbjart, viste at han fortsatt kan kunsten med å forsere tungt Agder-terreng raskere enn de fleste, og tok en suveren seier i H21. På andreplass kom en annen tidligere KOK løper – Håvard Wedege, Fredrikstad SK. Deretter kom det KOK løpere som perler på en snor, SM-medaljer ble det til Dag Blandkjenn (sølv) og Vegard Danielsen (bronse).

Hans Gunnar Omdal og Dag Blandkjenn, foto Ingvild Mulen

Birkenes IL var arrangør og løpene gikk fra Monen, Vestre Mollestad – ikke mange hundremeter fra den berømte Mollestadeika. Kartet var nytt og terrenget ble beskrevet som åpen furuskog med en del myrer, men også skrålier, jevnt over fin bunn, krevende og storkupert sørlandsterreng. Etter en sommer med gode vekstforhold og mye nedbør den siste tiden var det mange som beskrev terrenget som både tungt og bløtt etter målgang. Så for oss som synes terrenget var tungt er det vel bare å trene mer! Løypene ble diskutert flittig etter målgang, og de fikk mange positive kommentarer.

KOK'ere gjør seg klar til start, foto Ingvild Mulen

Bra innsats også av de yngste KOK’ere som var med. I Utvikling 10-20 N hadde Fabian Johannessen beste tid foran Signe Emilie Lynnebakken. Blant de aller yngste fullførte Brage Glende Stormoen, thea Tørå og Tobias Tørå N-åpen.