Etter god løping i Spintligaen denne helgen ble Dag tirsdag tatt ut i den norske troppen til de to avsluttende verdenscup rundene – Sveits i september og Kina i oktober.

Det første løpet var «tradisjonell» sprint. Her åpnet Dag litt forsiktig, men løp seg inn i løpet og oppover resultatlistene, og tok tilslutt en klar 3. plass, 17 sekunder bak vinneren Kasper Fosser, Heming. Dette var Dags tredje passplass i Sprintligaen. Sprintligaen er ny av året, og en del av o-forbundets satsing på sprint.

Marius Aurebekk imponerte også stort på denne sprinten. Etter en knallåpning ledet junioren fra Torridal etter nesten halve løpet! Etter litt tidstap mot slutten endte han på 9. plass. Det er mer enn godkjent i konkurranse med alle de beste sprinterne i landet.

Dag på vei mot mål under Sprintliga'en. Foto: Per Ivar Skinderhaug

Rerun
Nøyaktig 5 timer etter den første sprinten var det klart for rerun. Løperne hadde siden løpet på formiddagen hatt mulighet til å studere både kart og terreng for å ta eventuelt bedre veivalg. Deretter løpes akkurat samme løypa på nytt. Da ble Dag nr 4, han løp ned tiden med 46 sekunder. Marius ble nr 17, han forbedret seg med 55 sekunder. Slike rerun er viktige i sprint for å forbedre både o-teknikk og løpsfart.

God sprintløping av Marius i helgen, her fra NM tidligere i år. Foto Ingvild Mulen

Fellesstart
Søndag var det heatfinaler med fellesstart – som er en ny konkurranseform. De 6 beste løperne etter løpene lørdag kom i A-finalen, de seks neste i B-finalen osv. Dag var nr 3 sammenlagt og klar for A-finalen. I finalen lå feltet samlet stort sett hele løypa, men Emil Ahlbäck, Fossum, klarte å skaffe seg en liten luke mot slutten og tok seieren. Dag ble nr 2, 6 sekunder bak. Marius var kvalifisert for B-finalen, men stilte dessverre ikke til start.

Runners choice
For å spre løperne under heatfinalene ble «runners choice» benyttet. Det beskrives slik i PM’et:
«På kartbordet ligger 3 kart, med baksiden opp. På baksiden vises et utsnitt av løypa, og deltakeren må sammenligne og vurdere hvilken av de 3 alternativene man vil bruke. Valget skal naturligvis holdes hemmelig for de andre deltakerne i heatet. Kartene kan studeres i perioden -60 -- -30 sek før start. Løperen MÅ gjennomføre løpet ihht valgt kart. En annen gjennomføring medfører diskvalifikasjon.»

Sprintliga og Norgescup (NC)
Dag ligger nå som nr 2 i både NC H21, NC U23 og Sprintligaen. Det er 6 løp igjen i NC, hvorav 2 som teller i Sprintligaen. Andre KOK plasseringer i NC sammenlagt: Christiane Ruud Bøckman nr 18 i D17-18, David Runde nr 10 i H17-18, Sebastian Daland er 5 i H19-20, Marius Aurebekk er 19 i H19-20 og Vegard Danielsen er 19 i H21.