Årets NM-uke ble arrangert av OL Tønsberg og omegn 12.-15. september, med arenaer både på Tjøme og Skrim møtte løperne variert terreng. Beste KOK plassering ble Sebastian Dalands 9. plass i H19-20 på mellomdistansen.

Tunge myrer
På langdistansen åpnet Marius Aurebekk sterkt og lå på 2. plass etter ca 30 minutters løping, men dessverre gikk det tyngre mot slutten og Marius ble tilslutt nr 16 i H19-20. Øvrige KOK plasseringer: Vegard Danielsen nr 15 i H21, David Runde nr 20 i H17-18, Julie Christiansen nr 32 D17-18 og Odd Kristian Hagen Myre nr 47 i H17-18.

Langdistansen gikk på Skrimfjellet, og ble en tøff affære, mange løpere ble nok overrasket over at terrenget var såpass tungt. PM’et som karakteriserte terrenget med at skogsbunnen er flere steder tung og røff med frodig vegetasjon av gress og lyng, enkelte skrålier har utpreget steinete bunn holdt «hva det lovet».

Nær Verdens ende
På mellomdistansen var det Sebastian Daland som leverte beste KOK prestasjon med 9. plass i H19-20. Sebastian hadde dessverre vært syk i forkant av NM, og løp bare mellomdistansen under NM. Godkjent NM løp av David Runde også, han ble nr 10 i H17-18. I H21 kvalifiserte både Vegard Danielsen og Dag Blandkjenn seg til A-finalen, men i finalen ble det litt for mange «svinger» og de endte som nr 13 og 16. Øvrige KOK plasseringer: Christiane Ruud Bøckman nr 23 i D17-18, Julie Christiansen nr 40 D17-18, Anna Sofie Hoff nr 16 i D21-B og Odd Kristian Hagen Myre nr 62 i H17-18.

Med samlingsplass ikke langt fra Verdens ende på Tjøme endret terrenget karakter – nå var det tradisjonelt småkupert kystterreng som deles opp av små jorder, grusveier og stier.

De eldste imponerte mest
Stafetten ble dessverre også en nedtur for KOK herrene. Førstelaget hadde nok som målsetning å forbedre fjorårets 7. plass, men laget med Marius Aurebekk, Vegard Danielsen og Dag Blandkjenn endte tilslutt på 11. plass.  Andrelaget med Christian Bøhn, Eirik Heddeland Martens og David Runde ble nr 20. Her viste «veteranene» Christian og Eirik at de fortsatt kan gamle kunster og begge leverte solide etapper! På damelaget løp Ida Aurebekk, Anna Sofie Hoff og Julie Christiansen, de ble nr 49.

Resultater fra NM

Allerede til helgen er det duket for nye viktige løp, da er det O-idol for 16 åringer, NM-knockoutsprint, jr-NM stafett og NorgesCup avslutning for senior – alt skjer i Verdal. Konkurransene kan du følge live.

 

Ingvild Mulen