Da var det tid for enda en klubbtur for juniorløperne, denne gangen helt opp til Trøndelag for å løpe NM og Norgescup løp i Verdal. Det var Norgescup sprint på fredag, NM i knockoutsprint på lørdag og til slutt NM Junior stafett på søndag. Det var åtte løpere fra KOK som tok turen opp til Verdal, og til sammen klarte juniorene å få til noen veldig solide løp! Aller best var Kristian Pytten med NM-sølv!

Liten by
Etter en grytidlig flytur fra Kjevik og en kort biltur til campinghyttene var det klart for Norgescup i Sprint som gikk i Verdal sentrum. Byen er liten og ga noen få tekniske partier og nok av løpestrekk i løypene. Men først måte alle løperne innom karantenen. Noen av oss var nesten bare innom som en formalitet mens noen andre fikk nok tid en kopp kaffe og en lur. Som sagt, løypene var hovedsakelig ganske enkle med noen tekniske partier og langstrekk som krevde at løperen leste helle strekket før de begynte å løpe. Resultatmessig ble Trygve Børte Nomeland KOKs beste løper med en sterk 13 plass.

NM knockoutsprint
Neste morgen var det allerede tid for ett nytt sprintløp, Norges første NM i Knockoutsprint. I tillegg til å være NM, var dette løpet også årets O-Idol for D/H 16 løperne.  Knockoutsprint er en ny type løp der løpere konkurrerer seg gjennom en prolog, en semifinale og finalen der vinneren bestemmes. Hvert løp er litt annerledes fra det som kom før, så løperne må være i god form og klar for å møte flere typer konkurranser. Prologen er delen som likner mest på et vanlig sprint løp, med minutt-start og vanlig løype. I prologen må man bli blant de 30 beste i sin klasse for å komme videre til semifinalen.

Runners choice
Løperne som kom seg til semifinalen ble da delt opp i tre heat. I vært heat var det en felles start og «Runners Choice» som er en gafflingsvariant der løperen får se på tre forskjellige løypeutsnitt 30 sekunder før start og må bestemme seg for den de mener er best. I startøyeblikket tar løperen kartet de har valgt og løpet er i gang! De tre beste i hvert heat kommer videre til finalen, det gjør også den ene personen som hadde kortest tid som fjerde plass. Det vil si at det var til sammen ti personer som løp finalen.

NM-sølv
Finalen var et løp med ugaflet løype og fellesstart, så det var veldig høyt tempo! Av klubbens løpere var det bare tre som kom seg helt til finalen, Kristian Pytten, Trygve Børte Nomeland og Brage Takle. Kristian Pytten imponerte med et strålende løp og fikk sølvmedalje. Trygve kom på åttende plass og Brage ble nummer fem! Det var en spennende dag med mye nytt og kjempe gode resultater!

Medaljevinnere i H19-20, fv Kristian Pytten - KOK, Elias Jonnson - Nydalen SK, Einar Melsom - Fossum IF. Foto Marianne Skeivoll.

Stafett i tungt trønderterreng
NM Junior Staffet gikk på søndag. Klubben stilte med to sterke lag. På første lag løp Brage Takle første etappe, David Runde løp andre og Sebastian Daland løp siste etappen. Andre laget hadde Kristian Pytten på første etappe, Trygve Børte Nomeland på andre og en sterk Simon Beckmann Kristiansen på tredje. Løpet gikk i et område med mange myrer, mye grønt og mye skråli. I tillegg til dette var skogen veldig våt, med mye regnvær uka før løpet, som gjorde det enda tyngre å løpe og vanskelig å lese vegetasjonen i skogen.

Bra løping av begge lagene
Både første og andre lagene hadde gode løp. Kristian Pytten holdt seg helt foran i feltet lenge og Brage løp kontrollert og kom inn som nr. 13. På andre etappen løp både David og Trygve lagene sine opp et par plasser på listen. Til slutt løp Sebastian Daland første laget inn til en kjempe bra femte plass! Simon hadde en veldig spennende duell med en Halden-løper mot slutten av løpet og kom inn på en solid 20 plass.

Brage Takle, David Runde og Sebastian Daland som tok en flott 5. plass i jr-NM stafett. Foto Jack Bjørnsen.

Det var litt om NM helgen i Trøndelag! Det var tre dager med mye spenning, mange nye opplevelser for oss junior løpere. Det blir interessant å se hvordan knockoutsprint utvikler seg og det blir spennende å følge med på Trygve og Brage når de skal ta det neste steget å løpe i juniorklassen neste år!  

Artikkel om løpene også i lokalsporten i Fædrelandsvennen, der er det også link til resultater.

 

David Runde