En vellykket Spania samling går mot slutten og her kommer siste reisebrev for denne gang. Vi ønsker ungdommer og ledere velkommen hjem til sørlandsvinteren!

På søndag var det duket for mellomdistanse i Rojales. Dette terrenget var fylt med tett skog og såkalte pinjeprosesjonsspinnere (den giftige larven nevnt i tidligere reisebrev). Dette førte til mentale barrierer for flertallet som ikke ville presse seg gjennom den tette skogen, mens enkelte klarte å overse dem.

Deretter dro den ene halvdelen tilbake til hyttene, mens den andre halvdelen valgte å bli igjen på et lokalt marked. Der kunne man finne alt fra gassmasker, til en tjukk biografi om Winston Churchill, skrevet på dansk. Her fikk Trygve kjøpt en vakker militær, og muligens fascist-inspirert hatt som vi andre ble svært misunnelige på.

Andre økta var plassert i Alicante by, i gatene nedenfor Santa Barbara slott. Her fikk vi løpt en krevende o-teknisk sprint i både trange og åpne gater fylt med både avføring og forskjellige lukter. Deretter dro vi tilbake og gjorde klart for restegryte med pasta og salat.

Mandag morgen var vi alle klare for samlingsmesterskap i Guardamar. Dette var en gaflet løype på drøyt syv kilometer, som alle kom seg bra gjennom. De fleste slo Jack, og var derfor storfornøyde med dagens prestasjon.

På ettermiddagsøkta var det en valgfri løype på planen. De fleste løp den klassiske N-løypa, som går ut på å løpe en løype formet som en N så nøyaktig som mulig. Brage valgte å løpe en kurveløype etterfulgt av en ekstraløype, som avslutning på en bra samling.

Middagen i dag ble spist på restaurant, hvor vi ble servert tre retter. Det oppsto litt problemer under bestillingen, siden våre spanskkunnskaper var like dårlige som servitørens norskkunnskaper (med unntak av spanjolen Tina). Simon var særdeles fornøyd med desserten, da han fikk en fint oppkuttet banan (sin gluten) å kose seg med.

Hilsninger fra Pappa 1, Pappa 2, og Brench.

Brage Takle