Velkommen til Bytrimmen - turorientering eller skattejakt i urbane omgivelser! Nå står det 24 poster og venter på besøk i området på Gimlemoen/ Gimlegård. Alle postene er tilgjengelige med rullestol eller barnevogn.

- Det er veldig gøy å kunne presentere ett turorienteringstilbud som alle kan benytte, sier Aileen Runde som har vært pådriver i KOK for å få Bytrimmen på plass.

Enkle poster
Er du en av dem som synes orientering høres gøy ut, men usikker på om du klarer å finne postene? Da er Bytrimmen det rette for deg! Alle postene ligger i nærområder og er plassert så de er enkle å finne, selv om du ikke har erfaring med kart og kompass. Dette klarer du!

Å finne poster er alltid like gøy og det trenger ikke være i skogen! Foto Ingvild Mulen

På mobil
Hvis ikke du har mulighet til å skrive ut kartet, kan du laste det ned på mobilen - gå inn på Bytrimmens side på Turorientering.no eller app’en Turorientering og søk etter Kristiansand Orienteringsklubb. Brosjyre med kartet ligger som vedlegg nederst i artikkelen. Du kan ta postene i den rekkefølgen du selv vil.

Registrere deg med Klipp
På hver post henger det en ca. 7 cm stor oblat som er merket med en kode. Du kan registrere koden på www.turorientering.no eller app’en Turorientering - velg «Klipp». For å registrere klipp må du ha opprettet en bruker, her kan du også registrere familiemedlemmer som ikke har egen epostadresse. Alle tom 12 år som er registrert mer enn 20 klipp innen 31.10.20 er med i trekning av en orienteringspremie. Klipp på Bytrimmen poster gir 2 poeng som kan brukes i poengsamlingen til Skautrimmen.

 Oblat som henger der posten er

 

Ta postene i det tempoet du selv vil - det er lov å ta en pause underveis! Foto Ingvild Mulen

Økt interesse
Interessen for turorientering, av mange kalt «skattejakt», har eksplodert denne våren da korona situasjonen gjorde at mange måtte finne nye måter å trene eller mosjonere på. Aller størst økning har urbane turorienteringstilbud hatt og endelig har vi fått ett slikt tilbud i Kristiansand også.

Flere tilbud
Skautrimmen er med siste 60 poster ulike steder i Kristiansand er den klassiske utgaven av turorientering.
Her ligger de fleste postene vekk fra sti, og det er litt å avstand mellom postene. I 2020 i områdene Møvig/Voie, Vågsbygd, Grostøl og Jegersberg.
Baneheitrimmen har som navnet tilsier poster i Baneheia. Hvert år er det plassert ut 20 poster i nærheten av en av hovedstiene, her er det er kort mellom postene.
Bytrimmen kompletterer dermed KOKs turorienteringstilbud med en urban variant hvor postene kan nås av alle.

Prøve o-løp?
Hver tirsdag i sommer arrangeres det orienteringsløp «KOK Sommercup». Her er det løyper i alle vanskelighetsgrader. I august starter klubbtreningene opp igjen med tilbud fra ca 6 år. Informasjon om KOK Sommercup og klubbtreninger finner du på KOKs hjemmeside.

Vedlegg:
Last ned denne filen (Bytrimmen2020 Gimlemoen.pdf)Bytrimmen2020 Gimlemoen.pdf1594 kB