NM-medalje på første forsøk til førsteårsjunior Brage Takle fra KOK under lørdagens NM-ultralang.

Jeg er veldig fornøyd med løpet lørdag sier en glad Brage Takle. NM ultralang gikk i Finnemarka like nord for Drammen og ble en skikkelig kraftprøve i sommervarmen. Terrenget var fint og stort sett lettløpt, men når løpstiden nærmer seg 2 timer for juniorene i H17-18 tærer det på kreftene.

Medaljevinnere H17-18, fv. Tobias Alstad, Kornelius Kriszat-Løvfald og Brage Takle fra KOK. Foto Jack Bjørnsen

Sliten

Brage sier at han ble skikkelig sliten mot slutten. - Jeg kunne tatt et bedre veivalg på det lengste strekket, og mot slutten burde jeg løpt rundt på sti istedenfor rett på gjennom terrenget forteller Brage, men ellers var det et veldig bra løp. Det var 48 løpere med i H17-18 års klassen. Trygve Børte Nomeland også fra KOK ble nr 25.

Den siste KOK-løperen på start var Dag Blandkjenn i seniorklassen. - Det ble altfor mye bom i starten og avslutningen sa Dag etter løpet og var ikke førnøyd med 7. plassen.

Brage stempler på siste post, på vei ti NM-brionse. Foto Jack Bjørnsen

Trygve Børte Nomeland spurter mot mål. Foto Jack Bjørnsen

Fin i beina

- Beina var overraskende fine på løpet søndag sier Brage, men det ble dessverre litt for mange småfeil. Med såpass mange små tidstap er jeg godt fornøyd med at det ble en 5. plass på mellomdistansen, kun 2 sekunder bak tredjeplassen avslutter Brage. Trygve Børte Nomeland ble nr 38.

Lett i beina følte Dag Blandkjenn seg også under søndagens mellomdistanse til tross for nærmere 3 timer løping dagen før. Derfor var det ekstra irriterende at det blir ett par bom som sendte ham ut av kampen om topp plasseringene. Det ble en ny 7. plass ca 1 minutt bak vinneren på Dag. Søndagens løp av Norgescup løp.