Fredag tok Marius Aurebekk NM gull på sprint i H19-20. Lørdag fulgte Dag Blandkjenn opp med NM sølv i knockout sprint i H21. Vi gratulerer!

- Dette betyr mye, sa Marius Aurebekk etter at NM gullet i sprint var et faktum fredag.

- Endelig sa Dag Blandkjenn etter å ha sikret seg NM sølv under lørdagens knockout sprint.

Helgens medaljevinnere fra KOK: Dag Blandkjenn med sølv og Marius Aurebekk med gull. Foto Jack Bjørnsen

Med tidlig startnummer løp Marius inn til en klar ledelse, dermed ble det en nervepirrende ventetid før han kunne slippe jubelen løs for NM-gullet i H19-20. - Jeg var pigg, og kom godt inn i orienteringen fra start sa Marius. Det ble et dårlig veivalg på slutten, men det holdt allikevel til delt seier med Lars Young Vik. Dermed fikk Marius, som har vært blant Norges beste juniorer i flere år, endelig ett NM gull!

Marius Aurebekk på vei mot NM gull. Foto Ivar Haugen

Christiane Ruud Bøckman leverte også et meget bra løp og ble nummer 9 i D19-20. Hun lå lenge på 6. plass, men dessverre ble det litt for mye tidstap på slutten av løpet.

Flott sprintløping av Christiane Ruud Bøckman. Foto Jack Bjørnsen

Øvrige KOK resultater på fredagens sprint:
32 Trygve Børte Nomeland H 17-18, 33 Odd Kristian Hagen Myre H 17-18, 50 Julie Christiansen D17-18, 18 David Runde H 19-20,

Knockout sprint
- Dette var godt etter gårsdagen sa en glad Dag Blandkjenn etter å ha sikret seg sølvet i seniorklassen i knockout sprinten. Fredag ble Dag disket fordi Emittagen han løp med ikke virket, og dermed ble ikke postpasseringene hans registrert. Brage Takle hadde også stang ut på fredagens løp, men tok en flott revansje lørdag. Han tok seg greit videre til finalen i H17-18, der ble han til slutt nummer 5.

Dag Blandkjenn sprinter inn til NM sølv. Foto Jack Bjørsen

Christiane Ruud Bøckman leverte igjen bra løping og gikk videre til semifinalen, men var dessverre litt for sent ute til å gå videre til finalen. Fredagens gullvinner Marius Aurebekk hoppet dessverre over en post i prologen og ble disket.

I knockout sprint løpes det prolog, semifinale og finale. Hvert av løpene har en løpstid på ca 9 minutter. Det blir intens orientering med fellesstart og spennende dueller. Med ca 5 timer fra prolog til finalen er unnagjort er det en utfordring å holde fokus gjennom dagen.

Øvrige KOK resultater på lørdagens knockout sprint:
22 Trygve Børte Nomeland, 28 Odd Kristian Hagen Myre, 44 Julie Christiansen D17-18, 16 Kristian Pytten H19-20, 24 David Runde H19-20

Søndag ble NM helgen i Haugesund avsluttet med NM i sprint stafett. Her består laget av 2 dame- og 2 herreløpere. KOK stilte med ett lag, men det ble dessverre disket.

Norges Cup
Dermed er en annerledes sesong med dessverre veldig få løp over. Med NM sprint ble også Norges Cup og Sprintliga avsluttet. Beste KOK’er i Norges Cupen ble Brage Takle med 4. plass i H17-18. I Sprintligaen ble Dag Blandkjenn nr 2.