Fornøyd! Slik oppsummer Dag etter 8. plassen i EM lørdag. Dag leverte med dette ett av sine beste løp i karrieren i mesterskapsdebuten i sveitsiske Neuchâtel.

- Prologen var solid, jeg valgte det jeg trodde var et relativt lett kvartfinaleheat sier Dag og det viste seg å stemme. Dag ble nr 2 i heatet og tok seg dermed greit videre til semifinalen. I semifinalen møtte han langt tøffere motstand i de to sveitserne som senere tok dobbeltseier i finalen. - Mot dem var jeg dessverre sjanseløs konstaterer Dag, og det ble dermed 3. plass i heatet, 4 sekunder bak teten og 8. plass totalt.

Ny øvelse
Knockout-sprint var ny øvelse på mesterskapsprogrammet i år, og arrangeres etter omtrent samme system som sprint i langrenn. Det var tre innledende prolog heat med 40 deltakere i hvert, hvor de 12 beste fra hvert heat gikk videre til 6 kvartfinaler. Fra kvartfinalene gikk de tre beste videre til tre semifinaler og til slutt de to beste fra hver semifinale til finalen.

Dag EM sprint IH

Dag Blandkjenn i aksjon i Sveits, foto Ivar Haugen

TV sending
Semifinalen og finalen ble sendt direkte på TV i mange land, blant annet på NRK1. Å stå i startboksen og bli prestert på TV er ikke hverdagskost for en o-løper! Det ble en bra sending med mye som skjedde, og viste at øvelsen absolutt gir god TV underholdning! De som fulgte TV sendingen så at løpet gikk i en sveitsisk by med bratte trapper, trange smug og en gammel borg med murer og parkområde, altså svært ulik Kvadraturen! - Det var fryktelig tungt opp trappene siste gang forteller Dag, og siden det regnet var det glatt og veldig utfordrende nedover også.

DAG EM semifinale NRK

Semifinale heat 2 klare til start, fv. Joey Hadorn, Lukas Liland, Matthias Kyburz, Søren Thrane Ødum, Dag Bladkjenn og Lucas Basset, foto NRK

Godkjent
Søndag var det «tradisjonell» sprint i det samme området. Dag leverte også her et godkjent løp, men dessverre ble det 10-12 sekunder tidstap i den siste delen av løypa så det som var en 19. plass ved 2. meldepost ble til slutt en 35. plass av 120 løpere. EM var første runde i World Cup og åpent for løpere utenom Europa. I EM kunne hver nasjon stille med 8 løpere mens i VM bare 3, så mange hevder at konkurransen er hardere i EM enn i VM.

Det norske laget leverte den beste norske laginnsatsen i et sprintmesterskap noensinne, og reiste hjem med 4 bronsemedaljer. Det var veldig god stemning i laget, og alle støttet hverandre forteller Dag. Arrangementet ble avviklet under strenge smittevern regler og det ble mange koronatester på løperne i løpet av oppholdet!