Med plasseringer 5., 6. og 2. i H17-18 under helgens O-festival løp Brage Takle seg inn på Norges lag til ungdoms-EM! Gratulerer!

- Å kvalifisere seg til ungdoms-EM (EYOC) har selvfølgelig vært et mål sier Brage. Dermed får den talentfulle 18-åringen fra Tinnheia sin debut i landslagsdrakten til høsten.

Har mer inne
Til tross for stabile plasseringer helt i teten under O-festivalen var ikke Brage helt fornøyd med løpene på Kongsberg i helgen. - På sprinten løp jeg feil i et stikryss og tapte 40 sekunder, det mistet jeg kanskje seieren på sier Brage som ble nr 5. Av mellom- og langdistansen var det langdistansen Brage var mest fornøyd med. Jeg åpnet veldig bra forteller Brage, og han ledet sin klasse og var også raskere enn de i H19-20 ved første meldepost. – Men dessverre ble det noen minutter tidstap på slutten og til slutt en 2. plass avslutter han. Brage er blant de beste juniorene i landet, og stiller krav til egne prestasjoner, selv om plasseringene er gode!

Ukjent terreng
Ungdoms-EM arrangeres i Litauen august og der venter nye utfordringer. Terrengtypen er ganske ulik fra det Brage vanligvis trener i her hjemme. Langdistansen går i kupert skog med relativt dårlig løpbarhet, og sprinten går i gamlebyen i Vilnius.

Brage NM lang IH

Brage Takle i innspurten under NM i 2020. Foto: Ivar Haugen

Selv om Brage er kvalifisert til ungdoms-EM bytter han nok gladelig ut den plassen mot en plass til junior-VM. Han har fortsatt et mål om å slå seg inn i den troppen, til tross for at da konkurrerer han med opptil to år eldre løpere om plassene. Orienteringsforbundet har regel om at ingen får ikke løpe begge mesterskapene, dette for at flest mulig unge skal få internasjonal erfaring.

Sørlandsgaloppen
Allerede i slutten av denne uken stiller Brage igjen på startstreken. Da er det Sørlandsgaloppen på hjemmebane, med to løp i Furulunden i Mandal og to løp i Baneheia/Bymarka. Her må Brage finne seg i å være favoritt i H17-20! Totalt er det ca 1500 løpere som skal være med på disse 4 løpene!

I tillegg til Brage, løp Trygve Børte Nomeland (H17-18), David Runde (H19-20), Sebastian Daland (H21), Vegard Danielsen (H21) og Håvard Wedege (H21) også O-festivalen. Beste plassering av disse hadde Håvard med en 10. plass på lørdagens mellomdistanse.