Etter gode løp i sprint-EM i mai ble Dag tatt ut som 1. reserve til sprint VM. Så mens resten av klubben er i full gang med Sørlandsgaloppen gjør Dag nå de siste forberedelsene som om han skal løpe sprint-VM på lørdag.

- Det beste hadde jo vært om jeg løp litt bedre i EM så jeg var blitt en av de tre som fikk løpe VM, men det er lærerikt å være med i VM troppen uansett sier Dag. Han rapporter at det som alltid er god stemning når landslaget er på tur, men det merkes at det nærmer seg årets høydepunkt, alle er skikkelig konsentrerte og fokuserte. - Jeg har forberedt meg som om jeg skal løpe, så jeg er klar i tilfelle en av de uttatte blir syk eller skadet nå på tampen. Formen er veldig bra forteller Dag.

Dag og Håvard Sandstad Eidsmo samling 2020 IH

To god sprintere; Håvard S Eidsmo fra Freidig og Dag Blandkjenn på en samling med landslaget i 2020. Håvard løper VM-sprinten, mens Dag er 1. reserve. Foto Ivar Haugen

 

Årets VM arrangeres i Doksy i Tsjekkia og starter med sprint lørdag 3. og avsluttes med langdistanse 9. juli. Alle løpene sendes direkte på NRK1, oversikt over sendetider ligger på NOF hjemmeside! 

Dag blir i VM-byen til onsdag, så går turen tilbake til Gøteborg. I mangel av o-løp i sommer skal Dag løpe SM 10 kilometer (svensk mesterskap) den 13. juli.  Løpet går på motorbanen Anderstorp, så her kommer det nok til å gå raskt unna! Målet er å flytte pers’en på 10 km enda lenger ned på 30-tallet.

I slutten av juli er det samling i Østerdalen, så i forkant av den kommer han til Kristiansand for karanteneopphold. - Siden jeg ikke får løpt Sørlandsgaloppen satser jeg på at prøve noen av løypene da. Løpene går jo i noen av mine favoritt terreng avslutter Dag. Baneheia/Bymarka må vel kunne beskrives som hjemmebane for 24-åringen som er «oppvokst på kartet».

Dag ønsker at alle en fortsatt fin Sørlandsgalopp!