På det siste uttakingsløpet til junior VM knallet Brage Takle til og ble nummer 2. En meget sterk prestasjon i konkurranse med opptil 2 år eldre løpere.

Lørdagens forlengede mellomdistanse gikk på Ripan – ved Tynset. Dette er tydeligvis et terreng Brage mestrer, han ble nemlig nummer 2 i Hovedløpet der for to år siden.

Brage løp et jevnt løp, og lå på 3. og 2. plass gjennom hele løpet. Suveren vinner ble Isak Jonsson fra Nydalen SK, han var 1,41 min foran Brage.

Brage2 SG21 ST

Brage Takle under Sørlandsgaloppen tidligere i sommer. Foto Svein Takle

På fredagens sprint i Røros ble Brage nummer 8. 37 sekunder bak vinneren Tobias Alstad fra Frol IL.

Til tross for 2. plassen holdt det ikke til plass i troppen til junior VM i år, men Brage har fortsatt 2 år igjen som junior og vil helt sikkert være med å kjempe om en plass i troppen allerede neste år. I tillegg til løpene i Østerdalen var også O-festivalen i juni uttakingsløp.

Brage får uansett sin debut i landslagsdrakten denne høsten. Etter god løping på O-festivalen ble han tatt ut til ungdoms-EM. Det arrangeres i Litauen 19.-22. august.